Fabrieksrondleiding Kip Caravans in de meivakantie

Kip Isa White 80th anniversary

De Kip Isa White 80th anniversary

HOOGEVEEN – Op woensdag 23 en donderdag 24 april 2014 in de meivakantie organiseert Kip Caravans rondleidingen door de caravanfabriek. Aanleiding is het 80-jarig bestaan van het Nederlandse caravanmerk. 

Kip Caravans trotseerde al tweemaal een faillissement en is nu 80 jaar actief in de kampeerindustrie: oprichter Jan Kip startte zijn bedrijf in 1934. Daarmee is Kip Caravans is naar eigen zeggen Nederlands’ enige en oudste caravanproducent.

Dit heugelijke feit viert Kip Caravans graag samen met kampeerders. Belangstellenden kunnen daarom in de meivakantie een kijkje komen nemen in de fabriek. Tijdens een rondleiding is er uitleg over de productie van de Kip. Het aantal plaatsen voor de rondleiding is beperkt.

Verlijming en assemblage

Een aantal onderdelen van de caravan produceert Kip nog altijd in eigen huis. Zo is er een moderne lijmstraat voor het verlijmen van de wanden en vloeren. Ook is er een speciale afdeling voor het produceren van de meubeldelen. Daarnaast betrekt Kip caravanonderdelen van leveranciers uit de hele wereld. In de fabriek, die sinds 1961 is gevestigd aan de A.G. Bellstraat in Hoogeveen, worden al die onderdelen in 16 stappen samengevoegd.

Kip jubileummodel

Het jubileum gaat niet voorbij zonder speciaal actiemodel. De Kip Isa White 80th Anniversary is het jubileummodel. Dak, wanden en vloer zijn geïsoleerd wat zowel ’s winters als ’s zomers een verhoogd comfort geeft. Alle indelingen van de Isa White zijn voorzien van extra lange bedden, terwijl de TDB-uitvoering standaard is uitgerust met een comfortabele Pullman matras, die zorgt voor een hogere instap. Het panoramisch dakraam en het led-verlichtingsplan zorgen voor een prettig uitgelichte caravan.

Fabrieksrondleiding Kip

Aanmelden voor de fabrieksrondleiding kan via: http://www.kipcaravans.nl/Bedrijf/Fabrieksrondleidingen.aspx

Like dit artikel
Tweet dit artikel