Faillissement Cabby definitief, onderdelen levering is veilig gesteld

Cabby caravan

Cabby is definitief failliet

ZOETERMEER – Al eerder dit jaar bereikt ons het nieuws dat het Zweedse Cabby Caravans in financiële problemen verkeerde en dat er een faillissement is aangevraagd.

De afgelopen dagen heeft de curator, ondanks de belangstelling van 5 bedrijven, bekend gemaakt dat het niet gelukt is om een doorstart te realiseren zodat er definitief een einde is gekomen aan de productie van dit Zweedse caravanmerk.Gelukkig is de leverantie van de onderdelen veilig gesteld. Polar heeft namelijk een bod gedaan op alle reserve-onderdelen. Dat is geaccepteerd zodat de onderdelenvoorziening naar de dealers en klanten toe nog jarenlang gewaarborgd is. Polar heeft de afgelopen jaren een grote naam opgebouwd op het gebied van reserveonderdelen zodat dit in vertrouwde handen is.

Het onderdelenmanagement van Cabby zal door Polar in eigen huis worden uitgevoerd, het wordt daarom binnenkort overgebracht van Kristinehamn naar de Polarfabriek in Doretea overgebracht. Voor zover bekend zullen de overige voorraden, machines en het onroerend goed van Cabby in Kristinehamn worden geveild.

Ook bereikt ons het nieuws dat Polar ook de merknaam Cabby zou hebben gekocht. Dit houdt dus de weg open voor een eventuele wederopstanding van dit merk, maar dan uit de fabrieken van Polar. Vooralsnog is ons niets bekend over de eventuele plannen op dit gebied.

Like dit artikel
Tweet dit artikel