Faillissement voor Vrijbuiter

Vrijbuiter Roden

Faillissement voor Vrijbuiter

Vandaag is het faillissement uitgesproken voor de kampeerwinkels van Vrijbuiter. Ruim een week geleden werd er al uitstel van betaling aangevraagd voor de winkels.

Vrijbuiter, oorspronkelijk gestart in het Drentse Roden, heeft ook winkels in Gouda, Roermond en Zaandam.

Het bedrijf verkoopt alles op het gebied van kamperen en buitenleven, zoals tenten, kampeerspullen, tuinmeubelen, barbecues, buitensportkleding en wandelschoenen. Het bedrijf werd in 1985 opgericht door Jaap van Zuijlekom. Het heette toen nog Kampeerhal de Vrijbuiter. Er kwamen later drie winkels bij: in 2006 nam het bedrijf de Kampeerwinkel in Zaandam over, in 2007 werd een vestiging geopend in het pand van het voormalige Campoworld in Gouda en in 2010 volgde een nieuwe winkel in Roermond. De vestiging in Roden is de grootste vestiging. Ook De Waard Tenten, dat onder Vrijbuiter valt, is failliet verklaard.

Er werken gedurende het hoogseizoen zo’n 300 mensen bij Vrijbuiter, in het laagseizoen ruim 100. Volgens de curatoren is Vrijbuiter failliet gegaan door een combinatie van langjarige verplichtingen, te ambitieuze groeidoelstellingen en tegenwind voor de detailhandel in het algemeen.

Voorlopig blijven de winkels voorlopig open. Het personeel is ontslagen maar kan voorlopig nog blijven werken. Op deze manier wil men de kans op een doorstart zo groot mogelijk houden. Er hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerde partijen bij de curatoren gemeld. Uitgebreide informatie hierover kun je lezen op de website van RTV Drenthe.

Foto: © Google Streetview

Like dit artikel
Tweet dit artikel