Fantasy World, nieuwe indoor-attractie in Denemarken

kampeerzaken.nlOnlangs is in Holme-Olstrup, op het eiland Seeland, Denemarkens nieuwe overdekte attractie Fantasy World geopend, bedoeld voor alle leeftijden. Het is een mengsel van een enorm speelterrein en een toeristische bezienswaardigheid, met o.a. rijdende attracties, sprookjes van Andersen, meer dan duizend mechanische figuren en een enorme klimtoren.
De nieuwe indoor-attractie is gemaakt in opdracht van Michael Spangsberg, telg uit een familie die snoepfabrieken bezat en eerder met succes het pretpark BonBon-Land lanceerde.
 Fantasy World, dat een oppervlakte beslaat van ruim 10.000 vierkante meter, ligt vlakbij BonBon-Land, niet ver van de stad Næstved. In de attractie rijdt Fantasy Expressen, een treintje dat de passagiers meeneemt op een ware ontdekkingstocht.
Fantasy World telt een grote bioscoop die non-stop tekenfilms vertoont. In het jungle-restaurant kan worden gegeten aan de voet van tempelruïnes en vulkanen.
Eigenaar Spangsberg heeft niet bekendgemaakt hoeveel de nieuwe attractie heeft gekost.
Fantasy World is t/m 29 juni a.s. alleen geopend op do., za. en zo. In de zomervakantie (t/m 12 augustus) elke dag, evenals op feestdagen en in andere vakantieperioden. Entree, afhankelijk van de periode, 99-119 DKK p.p. (ong. € 13-€16). Korting voor senioren en groepen. Kinderen onder de 90 cm gratis. Er zijn combikaarten te koop die ook gelden in BonBon-Land.
Meer info: Fantasy World, Gartnervej 4, DK-4684 Holme-Olstrup (tussen Nœstved en Rønnede), tel. +45 5553 0777, fax +45 5553 0771, e-mail: post@fantasyworld.dk en internet: www.fantasyworld.dk

Like dit artikel
Tweet dit artikel