Farfalla Flip: campingtrailer met veel mogelijkheden

Farfalla Flip: campingtrailer met veel mogelijkheden

Farfalla Flip: campingtrailer met veel mogelijkheden

In de steeds evoluerende wereld van kamperen en outdoor, valt de Farfalla Flip op als een nuchtere maar veelzijdige en innovatieve campingtrailer. Deze compacte aanhanger, ontworpen door het Duitse Farfalla, zal vooral sportliefhebbers aanspreken die behoefte hebben aan zowel transportgemak als een comfortabele overnachtingsplek.

Het hart van de Farfalla Flip wordt gevormd door zijn veelzijdige gebruik van Euroboxen, die dienen als zowel opbergruimte als basis voor het meubilair. Deze kunnen verborgen in meubilair worden gebruikt, als kruk dienen of gestapeld en vastgezet worden in de mini-caravan. Het concept is eenvoudig maar doeltreffend, gericht op de behoeften van actieve mensen die vaak grote sportuitrustingen vervoeren, zoals fietsen, kano’s, surfboards of paraglidingspullen.

Farfalla

Ooit is het Duitse bedrijfje Farfalla begonnen met het aanbieden van trailers waarmee je de bergruimte en het aantal slaapplaatsen van buscampers en camperbusjes kon uitbreiden. Dit waren eenvoudige, hoekige aanhanger die je achter je campertje kon koppelen en welke veel ruimte boden door middel van een slimme inrichting en fold-out. Nu ook in Europa de campingtrailer zijn intrede heeft gedaan, is het logisch dat Farfalla daar op aansluit. De trailers worden nu niet langer als uitbreiding voor de camper beschouwd, maar als campingtrailer. En zo kan Farfalla profiteren van een nieuwe, snelgroeiende doelgroep.

Flip

De op de CMT 2024 gepresenteerde Farfalla Flip is de eerste trailer van het Duitse bedrijfje die géén fold-out heeft. De constructie is daarom een stuk eenvoudiger en betaalbaarder. Qua design en functionaliteit biedt de Flip een binnenruimte van 2,05 meter lang en 1,57 meter breed, met een apart laadgedeelte van 82 centimeter breed. Aan de linkerkant bevindt zich een multifunctioneel meubelstuk dat een plank, een uitschuifbaar bed en een hoekkast met waterkan en gootsteen omvat. Voor comfort en gemak biedt het een slaapplaats van 200 x 67 centimeter, die uitbreidbaar is tot 200 x 137 centimeter, en een draaibare tafel.

Bergruimte

De opbergmogelijkheden van de Flip zijn ook redelijk indrukwekkend. De toegang is mogelijk via een tweedelige achterdeur of een grote zijklep aan de rechterkant, waar optioneel een uitklapbaar raam in geplaatst kan worden. Deze kenmerkende panoramaklep van Farfalla wordt ondersteund door gasveren. Voor het indelen van de ruimte kun je gebruik maken van zogenaamde Euroboxen, die ook worden gebruikt om de slaapplaats te ondersteunen. Een eenvoudige maar praktische oplossing. Wie hem puur voor transport in wil zetten, kan de meubelmodule eenvoudig in drie delen demonteren en verwijderen, waardoor de hele binnenruimte beschikbaar is voor grote voorwerpen.

Mogelijkheden

Standaard heeft de Farfalla Flip een lengte van 4,43 meter, een breedte van 2,07 meter en een hoogte van 2,13 meter, met twee zit- en slaapplaatsen. De Flip, gebouwd op kwaliteit en duurzaamheid, weegt ongeveer 600 kilogram met een standaard toegestane massa (MTM) van 950 kilogram. Deze kan, dankzij het Alko-chassis, worden verhoogd tot 1.400 kilogram. De basisprijs van de Farfalla Flip is 13.995 euro, maar met extra opties kunnen de kosten oplopen. Maatwerkopties zijn onder meer verschillende voorwandvarianten, een verhoogde opbouw, een speciale voortent en een daktent. Dit alles maakt de Flip tot een unieke combinatie van kamperen en vervoeren, ideaal voor sportliefhebbers en avonturiers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel