Farmcamps breidt uit in Zeeland

kampeerzaken.nlDe nieuwe organisatie van boerencampings Farmcamps heeft er vanaf 1 april 2013 twee Zeeuwse locaties bij, waardoor het totaal sinds de lancering van het nieuwe concept, afgelopen najaar, wordt uibgebreid van 4 naar 6 locaties.

 

De nieuwe Zeeuwse locaties van FarmCamps zijn Mariekerke in Meliskerke (een schapenmelkerij) en De Kamperhoek in Vogelwaarde (een akkerbouwer).


 

Akkerbouw en moestuin verzorgen op de De Kamperhoek

De nieuwe FarmCamps locatie De Kamperhoek is een akkerbouwbedrijf, dat wordt gerund door boer Huub en boerin Martine en hun 3 jonge kinderen. Uniek aan deze locatie is de eigen moestuin bij iedere tent. Kinderen mogen die zelf verzorgen tijdens hun verblijf. Andere activiteiten die worden georganiseerd zijn vliegeren, ezels verzorgen, op stap met de boerin en uiteraard met eigen ogen zien hoe o.a. suikerbieten, tarwe en bruinen bonen worden verbouwd. Deze locatie ligt dichtbij het strand en het verdronken land van Saeftinghe.

Bloemenpluktuin, maisdoolhof en schapenmelkerij op Mariekerke

De tweede Zeeuwse aanwinst ligt in Meliskerke en is een schapenmelkerij, akkerbouwer, rundvee houder. FarmCamps Mariekerke heeft o.a een eigen maïsdoolhof en eigen ‘wilde bloemenpluktuin’. Zie ook de door ons gemaakte virtuele rondleiding van camping Mariekerke.

 

Op het bedrijf woont gezin De Korte, dat vier kinderen onder de 12 heeft. Samen met de boerin kunnen kinderen hier hun eigen kaas maken. Niet alleen op de boerderij is er van alles te zien en te doen, ook het strand, Middelburg en Neeltje Jans liggen op fietsafstand. Bijzonder aan deze FarmCamps locatie is dat de zondagsrust in acht word gehouden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel