Fendt Caravans en AL-KO: een samenwerking van meer dan 50 jaar

Fendt Caravans en AL-KO: een samenwerking van meer dan 50 jaar

Fendt Caravans en AL-KO: een samenwerking van meer dan 50 jaar

De naam Fendt is onlosmakelijk verbonden met kamperen. Al tientallen jaren lang produceert Fendt caravans van topkwaliteit. Maar wist je dat achter het succes van Fendt Caravans ook een belangrijke partner schuilgaat: AL-KO Fahrzeugtechnik?

Wist je ook dat meer dan 70% van alle caravans die in Europa zijn gebouwd, een AL-KO chassis hebben? Sowieso is bijna elke Fendt Caravan gebouwd op een AL-KO chassis. Dit chassis vormt de solide basis van de caravan en zorgt voor stabiliteit, veiligheid en rijcomfort tijdens de rit. De expertise van AL-KO op het gebied van chassisbouw komt dan ook ten goede aan alle eigenaren van Fendt caravans.

Hoeveel AL-KO zit er eigenlijk in de caravans van Fendt?

De samenwerking tussen Fendt en AL-KO gaat echter verder dan alleen het chassis. AL-KO heeft in een blogpost uitgelegd hoeveel onderdelen en techniek van AL-KO er in de caravans van Fendt zit. AL-KO levert een breed scala aan andere componenten voor Fendt Caravans, zoals stabilisatiekoppelingen, disselsloten en elektronische systemen. Deze componenten dragen allemaal bij aan het ultieme kampeergemak en de veiligheid van Fendt Caravans.

Naast het chassis levert AL-KO diverse componenten die de stabiliteit, veiligheid en het rijcomfort van Fendt Caravans verhogen. Enkele belangrijke componenten zijn:

 • ATC (Active Trailer Control)
  Dit elektronische stabiliteitssysteem helpt slippen van de caravan te voorkomen door automatisch de remmen van de caravan en/of het trekvoertuig te activeren.
 • AKS (Anti-Slinger Koppeling)
  Deze mechanische stabilisatieaanhangkoppeling reduceert schommelingen van de caravan tijdens het rijden.
 • AL-KO disselslot
  Dit slot beveiligt de dissel van de caravan tegen diefstal.
 • Elektronische systemen
  Optioneel kunnen Fendt Caravans worden uitgerust met diverse elektronische systemen van AL-KO, zoals een niveau-indicator, een batterijmonitor en een camerasysteem.

Naast bovenstaande componenten levert AL-KO nog een breed scala aan andere onderdelen voor Fendt Caravans, zoals:

 • Remsystemen
 • Verlichtingssystemen
 • Steunen
 • Ramen en deuren
 • Luifels

Gedeelde visie op kwaliteit en innovatie

De samenwerking tussen Fendt en AL-KO is gebaseerd op een gedeelde visie op kwaliteit en innovatie. Beide bedrijven streven ernaar om de beste producten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de moderne kampeerder. Zo investeren ze continu in onderzoek en ontwikkeling om hun producten steeds verder te verbeteren.

Veilige en comfortabele caravans

De vruchten van de samenwerking tussen Fendt en AL-KO zijn duidelijk zichtbaar in de Fendt Caravans. Deze caravans combineren comfort, veiligheid en innovatie op een unieke manier. Zo kun je met een gerust hart de weg op met je Fendt Caravan, wetende dat je op een product van topkwaliteit kunt vertrouwen.

Over AL-KO

AL-KO Fahrzeugtechnik is een Duitse fabrikant die al meer dan 90 jaar toonaangevend is in chassis- en onderstelcomponenten voor caravans, campers, aanhangers en lichte bedrijfswagens. Het bedrijf staat bekend om hun focus op kwaliteit, veiligheid en innovatie.

Met meer dan 3.800 medewerkers wereldwijd en een toewijding aan duurzaamheid, is AL-KO een belangrijke speler in de wereld van kamperen en lichte voertuigtechniek. Meer dan 70% van alle caravans in Europa zijn gebouwd op een AL-KO chassis.

AL-KO levert complete chassissystemen, maar ook diverse componenten zoals stabilisatiekoppelingen, disselsloten en elektronische systemen. Ze werken nauw samen met caravan- en camperfabrikanten zoals Fendt om de ultieme kampeerervaring te creëren.

Fendt Caravans

Fendt Caravans, opgericht in 1930, is een Duitse fabrikant met een rijke historie in het produceren van hoogwaardige caravans. Het merk staat bekend om zijn focus op kwaliteit, comfort, veiligheid en innovatie. Het bedrijf biedt een breed scala aan modellen voor uiteenlopende behoeften en budgetten. Alle modellen zijn gebouwd met oog voor detail en met behulp van de beste materialen.

De caravans van Fendt worden geproduceerd in het Duitse Aschaffenburg, waar geavanceerde technologieën en strenge kwaliteitseisen hand in hand gaan. Het resultaat is een caravan die garant staat voor jarenlang kampeerplezier. Een van de kenmerken van Fendt Caravans is het AL-KO chassis, dat zorgt voor stabiliteit, veiligheid en rijcomfort. Daarnaast zijn de caravans uitgerust met diverse innovatieve features, zoals comfortabele bedden, efficiënte keukens en slimme opbergsystemen.

Succesverhaal

De samenwerking tussen Fendt en AL-KO is een succesverhaal dat al tientallen jaren lang standhoudt. Dankzij deze samenwerking kunnen Fendt Caravan-eigenaren rekenen op caravans die garant staan voor jarenlang kampeerplezier.

Like dit artikel
Tweet dit artikel