Fendt introduceert nieuwe instapserie

Fendt Apero caravan modeljaar 2023

Fendt introduceert nieuwe instapserie

Het komt hoogst zelden voor dat Fendt een nieuwe caravanserie introduceert. Maar komend modeljaar gaat dat, vele jaren na de introductie van de Bianco en Tendenza, inderdaad gebeuren.

Dan zal de nieuwe, moderne Fendt Apero op de markt komen, welke de Saphir moet vervangen. Dat betekent dat de Apero komend modeljaar het nieuwe instapmodel van Fendt wordt.

Vier modellen in 2023

Overigens zal Fendt komend modeljaar ook de Opal uit het programma halen. Dat betekent dat het modellenpalet van Fendt in modeljaar 2023 zal bestaan uit vier modellen, namelijk Apero, Bianco (Selection en Activ), Tendenza en Diamant.

Fendt Apero

Het exterieur van alle modellen van Fendt is nagenoeg hetzelfde. De verschillen tussen de modellen zitten vooral in de maatvoering en exterieurdecors. De voor- en achterzijde van de verschillende series zijn meestal ook nagenoeg gelijk. Alleen verschilt binnen die modellen wel eens het moment dat er een nieuw front of achterzijde wordt geïntroduceerd. Bij de nieuwe Fendt Apero zien we bijvoorbeeld dat deze een nieuwe achterzijde in sandwichconstructie heeft gekregen, die volgend modeljaar wellicht ook bij de andere modellen terug zullen zien.

Verder onderscheidt de Fendt Apero zich door het exterieurdecor met donkerblauwe applicaties. Voor het interieur heeft Fendt gekozen voor het nieuwe driekleurige “Norfolk”-meubeldecor, welke wordt gecombineerd met grijze “Sunset” of “Spring” stoffering. Verder is de Apero voorzien van in de wanden geïntegreerde stopcontacten en schakelaars, dubbele USB-aansluitingen in het woon- en slaapgedeelte en een tapijt in de entreeruimte.

Zeven indelingen

De nieuwe Fendt Apero zal beschikbaar zijn in zeven indelingen met opbouwlengtes van 4,65 tot 5,60 meter, die slaapgelegenheid voor maximaal vijf personen bieden. Twee van die indelingen zijn typische familiecaravans, welke zijn uitgerust met stapelbedden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel