Fiat Ducato 4×4 tijdelijk niet leverbaar

Fiat Ducato 4x4

Fiat Ducato 4×4 tijdelijk uit productie genomen

Wie een camper op basis van een Fiat Ducato met vierwielaandrijving wil (laten) bouwen, moet helaas even geduld hebben. Dit heeft te maken met de emissienormen.

De Fiat Ducato 4×4 is op dit moment alleen verkrijgbaar met Euro 6c. Maar dat is tegenwoordig niet langer voldoende om daar nieuwe voertuigen me op kenteken te kunnen zetten. Daarvoor moeten ze namelijk aan de Euro 6d-norm voldoen. Fiat heeft de productie van de Ducato 4×4 dan ook tijdelijk stop moeten zetten.

Pas voorjaar 2020 leverbaar

Uiteraard wordt er bij Fiat Professional hard gewerkt aan de benodigde aanpassingen zodat de Ducato 4×4 aan de Euro 6d-TEMP voldoet maar dat gaat nog even duren. Fiat verwacht de vierwielaangedreven versie van de Ducato op zijn vroegst vanaf april 2020 te kunnen aanbieden. Voor de goede orde: de ‘normale’ versies van de Fiat Ducato zijn als vanouds volop leverbaar.

La Strada stapt over op Citroën

Camperbouwer La Strada besloot om niet langer op Fiat te wachten en is overgestapt op Citroën. Dat heeft ook te maken met het feit dat de Fiat Ducato 4×4 alleen leverbaar is met de 130 pk versie, die La Strada voor dit soort toepassingen wat te licht vindt. De Ducato-versies met krachtigere motoren kunnen wel door de Franse specialist Dangel worden voorzien van vierwielaandrijving, maar die aandrijving is een stuk duurder. Het is nog steeds mogelijk om een La Strada-camper met een Ducato 4×4 basisvoertuig te bestellen maar de levering daarvan zal dan niet eerder dan in de zomer van 2020 plaatsvinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel