Fiat Ducato krijgt nieuwe automatische versnellingsbak

Fiat Ducato 9-traps automatische versnellingsbak

Fiat Ducato krijgt nieuwe automatische versnellingsbak

De Fiat Ducato is al vele jaren het populairste basisvoertuig voor campers. De fabrikant, Fiat Professional, is dan ook steevast vertegenwoordigd op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Daar kunnen we overmorgen, als de beurs de deuren voor het publiek opent, de nieuwste versie van de Fiat Ducato zien. De uitvoering die in modeljaar 2020 wordt gebouwd, kan worden geleverd met een geheel nieuwe automatische versnellingsbak.

9-Traps automaat

Het betreft hier een 9-traps versnellingsbak waarbij de bestuurder kan kiezen uit drie verschillende instellingen: Normal, Eco en Power. De stand Normal behoeft uiteraard geen nadere uitleg. Bij de stand Eco wordt de nadruk op de efficiency gelegd en de stand Power is bedoeld om maximale prestaties te kunnen leveren. Daarnaast heeft de bestuurder ook de mogelijkheid om de versnellingen handmatig te selecteren.

Dieselmotor

Hoewel de Ducato Electric al is aangekondigd, weten we niet zeker of ook deze op de Caravan Salon staat. Wat wel zeker is, is dat ook de 2020-modellen van de Fiat Ducato worden geleverd met de bekende 2,3 liter viercilinder turbodiesel welke naar keuze wordt geleverd in vier vermogens van 120 tot 180 pk.

Modellen

In Hal 16 staat de Fiat Ducato in verschillende configuraties: met verhoogd dak, als chassis-cabine, als losse trekkop en ook als ‘uitgeklede’ trekkop zoals voor integraal campers wordt gebruikt.

Proefrit

Wie wil, kan op de Caravan Salon ook een stukje met de Fiat Ducato rijden. Bezoekers kunnen er ook uitgebreid worden geïnformeerd over de diverse motoren en de nieuwe automatische versnellingsbak.

Like dit artikel
Tweet dit artikel