Fiat Ducato met nieuwe 8-traps automaat is zuiniger en biedt meer rijplezier

Fiat Ducato met nieuwe 8-traps automaat is zuiniger en biedt meer rijplezier

Fiat Ducato met nieuwe 8-traps automaat is zuiniger en biedt meer rijplezier

De Fiat Ducato, al jarenlang een geliefd basisvoertuig voor campers, ondergaat een verbetering op het gebied van comfort en efficiëntie door de introductie van een gloednieuwe 8-traps automatische transmissie. Deze automatische transmissie belooft niet alleen een soepelere en comfortabelere rijervaring, maar ook een lager brandstofverbruik en daardoor ook minder CO2-uitstoot.

Een welkome verbetering voor zowel avontuurlijke camperaars als milieubewuste reizigers. De introductie van de 8-traps automaat markeert daarom een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van de Fiat Ducato als camperbasis. Met zijn verbeterde rijcomfort, efficiëntie en milieuvriendelijkheid is deze nieuwe transmissie een prettige aanvulling.

Technologische vooruitgang voor sneller en soepeler schakelen

De nieuwe 8-traps automaat vervangt de huidige automatische transmissie en brengt een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee. Zo zorgt de geavanceerde technologie voor sneller en soepeler schakelen, wat resulteert in een merkbaar verbeterde rijdynamiek. Of je nu over glooiende heuvels toert of door pittoreske dorpjes slentert, de Ducato reageert alert en moeiteloos op jouw wensen.

Zuiniger en schoner

Naast het verbeterde rijcomfort heeft de nieuwe transmissie ook een positieve impact op het milieu. Dankzij de efficiëntere werking wordt de CO2-uitstoot met maar liefst 10% verminderd en het brandstofverbruik verlaagd, waardoor je langer kunt genieten van je reis zonder je zorgen te maken over het milieu of je portemonnee. Zelfs het start-/stopsysteem is verder verfijnd voor een nog soepelere ervaring bij het stoppen en optrekken.

Beschikbaarheid

De Fiat Ducato met de nieuwe 8-traps automaat is – als de camperbouwer ook al zover is – nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een maximum toegelaten gewicht tot 5 ton. Houd rekening met een meerprijs van € 2.300 ten opzichte van de handgeschakelde transmissie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel