Fiat introduceert Ducato met vierwielaandrijving

Fiat Ducato 4x4

Fiat introduceert Ducato met vierwielaandrijving

DÜSSELDORF – Wie volgende week naar de Caravan Salon in Düsseldorf gaat, zal tijd tekort komen om alle noviteiten te zien. Er zijn niet alleen volop nieuwe caravans en campers te zien, maar ook nieuwe bestelwagens.

Fiat laat bijvoorbeeld de splinternieuwe 4×4 uitvoering van de Ducato zien. Deze zal zeker in een behoefte voorzien. Sinds de verschijning van de nieuwste editie van de Fiat Ducato zijn er al diverse gespecialiseerde fabrikanten geweest die een Ducato naar een vierwielaangedreven uitvoering en expeditiecamper hebben omgebouwd.

Nu er eindelijk ook een ‘officiële’ vierwielaangedreven versie van de Ducato is verschenen, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat ook de grote camperproducenten deze uitvoering in hun programma op zullen nemen. Dat kan zijn als een extra optie, maar mogelijk wordt er ook een speciale ‘stoere’ buscamper voor ontwikkeld. De tijd zal het leren.

De vierwielaangedreven versie zal overigens niet alleen een uitkomst zijn voor degenen die een offroad camper zoeken. Het is met de normale Ducato (met voorwielaandrijving) vaak al behoorlijk lastig om van een flink natgeregend kampeerterrein te rijden.

Volgens Fiat wordt de Ducato 4×4 voorzien van een Visco-koppeling, die het koppel automatisch tussen de voor- en achteras verdeelt. Fiat heeft de meerprijs voor de vierwielaandrijving nog niet vrijgegeven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel