Fiets en Wandelbeurs 2015

Fiets en Wandelbeurs 2015

Alles voor de wandelaar en fietser op de Fiets en Wandelbeurs 2015

AMSTERDAM – Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 vindt de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars voor de elfde keer plaats in Amsterdam RAI.

Dit keer zien we op de Fiets en Wandelbeurs namelijk een aantal nieuwe elementen, zoals het Kinderdorp en Tent Valley, waarmee de komende editie van de Fiets en Wandelbeurs completer dan ooit is. Volgens de organisatie is het programma zo uitgebreid, dat een bezoeker twee dagen nodig heeft om het totale beursaanbod te zien, te horen, te proeven en te beleven.

De bijna 500 exposanten tonen de wandel- en fietsliefhebber zo ongeveer alles wat een fietser of wandelaar nodig heeft voor zijn of haar volgende tocht of vakantie. Je kunt er terecht voor informatie over bestemmingen, fietsen en e-bikes alsmede outdoorkleding, routes en gps-toestellen. Maar er zijn ook tenten, in de nieuwe Tent Valley zullen vele tentjes voor wandelaars en fietsers worden opgezet. Wie advies nodig heeft, kan zich wenden tot de ruim tweehonderd vrijwilligers die belangeloos meewerken aan de informatiemarkten ‘Wandelaars informeren Wandelaars’ en ‘Fietsers informeren Fietsers’. Verder staan er meer dan honderd lezingen en workshops op het programma.

Kinderdorp

Op de 2015-editie is er veel aandacht voor fiets- en wandeltochten met kinderen. Het Kinderdorp biedt kids niet alleen leuke activiteiten als schminken en een speelhoek, maar geeft ouders ook informatie over hoe je zo’n tocht aanpakt. Acht gezinnen zitten klaar om – op basis van hun eigen ervaringen – vragen te beantwoorden. Ook zijn er kinderschoenen, karren, fietsen en andere materialen aanwezig en kan de jeugd zich uitleven op een apart fietsparcours.

Tent Valley

Voor jong en oud is Tent Valley een plek waar je prettig kunt ronddwalen en de nieuwste tenten van buiten én van binnen kunt bekijken. Op circa 300 vierkante meter zijn tientallen lichtgewicht tunnels en koepels vastgespijkerd die bescherming bieden tegen de elementen. Even buiten de Valley, staan de stands van grote outdoorzaken en –merken. Kleding, matjes, slaapzakken, waterfilters, wandelschoenen, fietskleding: het is er allemaal.

Mountainbike Paviljoen

Steeds meer fietsers verlaten het gladgeschoren asfalt en verkennen offroad de omgeving. Evenals vorig jaar is er een apart paviljoen voor de recreatieve mountainbiker met mountainbikebestemmingen, het aanbod aan clinics en een mtb-testparcours. Aandachttrekker is de Amerikaanse regio Duluth, die een omvangrijk systeem van singletracks ontwikkelt binnen de eigen stadsgrenzen.

Redmond O’Hanlon

Special guest in het uitgebreide lezing- en workshopprogramma is Redmond O’Hanlon, de Britse schrijver en avonturier met de lange bakkebaarden die onder meer furore maakte met het tv-programma ‘O’Hanlons Helden’. Hij neemt de bezoekers mee naar de moerasgebieden van Congo, waar hij fascinerende dieren observeerde en op zoek ging naar een dinosaurus die in een prehistorisch meer aan uitsterving zou zijn ontsnapt.

Meer informatie op www.fietsenwandelbeurs.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel