Fiets en Wandelbeurs 2016

Fiets en Wandelbeurs 2016, Utrecht

Fiets en Wandelbeurs 2016 voor het eerst in Utrecht

UTRECHT – De Fiets en Wandelbeurs vindt dit jaar voor het eerst plaats in Utrecht. Na elf succesvolle edities in een gastvrije RAI Amsterdam wordt de beurs nu gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Fiets en Wandelbeurs wordt ook meteen in een nieuw jasje gestoken, daarom wordt deze ook de Fiets en Wandelbeurs 2.0 genoemd. De beurs vindt komend weekend plaats, op 20 en 21 februari 2016.De bezoekers van de beurs kunnen kennismaken met een vernieuwd programma vol met activiteiten. Er van alles te zien en te beleven op de beursvloer, zelfs meer dan ooit. Er is op de nieuwe locatie plaats ingeruimd voor van alles en nog wat. Je kunt er wijn proeven, allerlei fototoestellen proberen en met een virtual realitybril de Eiger beklimmen. Ook zijn er diverse demonstraties, zoals slacklining waarbij je op een strakgespannen band balanceert.

Kinderen kunnen het Hicle Kids Adventure verkennen, met een apart kinderfietsparcours en diverse materialen voor fietsen en wandelen met kinderen en een groot aanbod aan kindervakanties.

Themaland 2016: Spanje

Een bezoek aan de Fiets en Wandelbeurs is als een miniatuurvakantie. Je ontdekt nieuwe routes en bestemmingen, gaat aan de slag met fotografie, stapt op de fiets, luistert naar verhalen van van rondreizende avonturiers en proeft van streekgerechten. Bijzondere aandacht is er voor Themaland Spanje, dat zich in een groot paviljoen presenteert. Het land kent een enorme variatie aan fiets- en wandelmogelijkheden: van pelgrimsroutes naar Santiago, fietsen over de autoluwe Vías Verdes (oude spoorwegen) tot hiken op de flanken van de vulkaan Pico del Teide (3718 m) op Tenerife. Ook is er een speciale informatiemarkt over Spanje. Op het Themaland Terras kom je bij van het beursgeweld en geniet je van tapas en andere Spaanse specialiteiten.

E-bike Xperience

Fietsen zijn uiteraard essentiële elementen van de Fiets en Wandelbeurs. De miniatuurvakantie op deze beurs houdt niet op bij het aanbod van ruim 400 exposanten. Het entreeticket geeft namelijk ook gratis toegang tot de nieuwe e-bike Xperience, die gelijktijdig in Hal 1 en 2 plaatsvindt. Dit event draait helemaal om het testen en vergelijken van elektrische fietsen en hun snelle broertjes: de speed pedelecs of high speed e-bikes. En daar krijgen de bezoekers alle gelegenheid toe op een uitdagend testparcours, dat door twee hallen slingert.

Fietsstad Utrecht

De Jaarbeurs ligt vlak bij het Centraal Station én de historische binnenstad van Utrecht waar je ogen te kort komt om de vele winkels, horecazaken en culturele activiteiten te ontdekken. Dat biedt de mogelijkheid om van het beursbezoek een compleet dagje uit te maken. Hevige dorst? Een Belgisch biercafé ligt op slechts vijf minuten lopen. Of wandel bijvoorbeeld door naar de Dom en het Domplein, waar je je bij de attractie ‘DOMunder’ onderdompelt in 2000 jaar Utrechtse historie. Het is maar een greep uit de vele highlights van de binnenstad.

Meer informatie kun je vinden op www.fietsenwandelbeurs.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel