Fiets en Wandelbeurs 2017, Utrecht

fiets wandelbeurs 2017

Komend weekend in Utrecht: de Fiets en Wandelbeurs 2017.

UTRECHT – Komend weekend vindt weer de De Fiets en Wandelbeurs plaats. Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd en is onlangs verplaatst van de RAI Amsterdam naar de Jaarbeurs in Utrecht.

Ook dit jaar wordt de beurs in Utrecht georganiseerd. Op 11 en 12 februari 2017 kan iedereen in de Jaarbeurs informatie en inspiratie over fietsen en wandelen opdoen op de Fiets en Wandelbeurs, die dit jaar bovendien nog groter dan voorheen is opgezet.

Met ruim 500 exposanten en 23000 bezoekers, is de Fiets en Wandelbeurs het grootste indoor event in Europa voor fietsers en wandelaars. De bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs kunnen bovendien ook de beurs e-bike Xperience, die gelijktijdig in de Jaarbeurs wordt gehouden. Doordat de beurs dit jaar groter is opgezet, is ook het programma en het aanbod tijdens de komende editie nóg completer dan in de afgelopen jaren.

Fietsen

Wie op fietsvakantie gaat, ontkomt bijna niet aan een goede fiets en goede tassen. Je gaat dan immers bepakt en bezakt op weg, wat we ook wel bikepacking noemen. In Hal 2 zijn de paradepaardjes van het ‘bikepacken’ te bewonderen én te testen. Fietsbolides met brede velgen en banden, voorzien van de nieuwste naven en sportieve frames. Speciaal ontwikkeld voor avontuurlijke fietsvakanties met bagage, waarbij je zowel gladde asfaltwegen als onverharde paden voor de wielen krijgt.

Fantastische fiets- en wandelbestemmingen

Er is op de Fiets en Wandelbeurs 2017 veel aandacht voor Wallonië, een gebied dat bij de fietsers steeds populairder aan het worden is. De vertegenwoordigers van alle Waalse provincies presenteren op de Fiets en Wandelbeurs de uitgebreide fietsmogelijkheden van dit fraaie gebied. Van RAVeL-wegen over voormalige spoorlijnen en jaagpaden langs kanalen tot nieuwe fietsroutenetwerken als La Wallonie picarde à vélo.

Maar ook Nederland, Vlaanderen, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland zijn als bestemming bijzonder goed vertegenwoordigd op de beursvloer. Zij presenteren zich samen met tientallen andere bestemmingen op de beursvloer. Je reist als het ware in één dag de wereld rond. Onder die bestemmingen zitten ware pareltjes, zoals Dominica, met dichtbegroeide regenwouden, bergen tot ruim 1400 meter hoogte, valleien, talrijke riviertjes en zes slapende vulkanen.  Ook Taiwan, dat zich meer en meer profileert als fietseiland, is een nieuwkomer op de beurs.

Fiets- en wandelhelden vertellen

Oceaanfietser Ebrahim Hemmatnia is een van de aandachttrekkers in het lezingprogramma. Hij stak met zijn bootfiets de Atlantische Oceaan over: een unieke, epische tocht. Marica van der Meer neemt de bezoekers mee op 28.000 kilometer lange fietsreis naar Australië. Eva Smeele vertelt over haar ervaringen op de Via Dinarica; een voettocht op ‘vijfvingers-schoenen’ door de ongerepte wildernis van de Balkan. En Frank van Rijn, een monument op fietsreisgebied, dwaalde rond in oude Maya-steden in Guatemala en zuidelijk Mexico. Met zijn droge humor weet hij telkens een volle zaal tot de laatste minuut te boeien.

Informatie in overvloed

Wat zijn de beste routes en de meest interessante bestemmingen, welk item mag niet ontbreken in je uitrusting? Ongeveer tweehonderd vrijwilligers staan klaar om belangeloos alle vragen te beantwoorden op de informatiemarkten ‘Fietsers informeren Fietsers’ en ‘Wandelaars informeren Wandelaars’. Niet álles is immers op Google te vinden.

E-bike Xperience

Ook dit jaar geeft een ticket voor de beurs gratis toegang tot e-bike Xperience, hét test-event voor elektrische fietsen dat gelijktijdig in Jaarbeurs plaatsvindt. Op diverse uitdagende fietsparcoursen kun je elektrische fietsen, e-mountainbikes en speed pedelecs testen van veertig aanbieders.

Informatie en kaartjes

Voor meer informatie én voor kaartjes met korting verwijzen we je naar www.fietsenwandelbeurs.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel