Fiets en Wandelbeurs 2024 in Utrecht én Gent

Fiets en Wandelbeurs 2024, Utrecht en Gent

Fiets en Wandelbeurs 2024, Utrecht en Gent

Van 23 tot en met 25 februari 2024 opent de Jaarbeurs Utrecht haar deuren voor de Fiets en Wandelbeurs, een evenement dat zoals de naam doet vermoeden geheel in het teken staat van fiets- en wandelliefhebbers. Begin maart vindt er ook een Fiets en Wandelbeurs in het Belgische Gent plaats.

Dit jaar wordt Polen als themaland uitgelicht, een keuze die de groene landschappen en nationale parken van het land benadrukt. Bezoekers kunnen zich in het Polen paviljoen verdiepen in de mooiste routes van dit land en ook diverse lezingen bijwonen over fietsen en wandelen in Polen.

Activiteiten

De beurs biedt als vanouds een scala aan activiteiten en informatieve stands. Zo is er het Pelgrims Paviljoen, waar ervaren pelgrims verhalen delen, en zijn er speciale info-markten waar bezoekers persoonlijk advies kunnen krijgen van ervaren reizigers. Voor gezinnen is er de Hicle Family-stand met onder andere een kinderfietsparcours. Ook het Tandem Paviljoen en het blotevoetenpad bieden unieke ervaringen. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan lezingen en workshops van bekende auteurs en avonturiers.

KampeerWalhalla en E-bike Challenge

Een bijzonder onderdeel van de beurs is het Kampeerwalhalla. Hier geven kampeerexperts tips en worden lichtgewicht tenten gedemonstreerd, ideaal voor de kampeerliefhebbers onder de bezoekers.

Voor de e-bike en speedpedelec enthousiastelingen is er de E-bike Challenge. Hier kunnen de nieuwste modellen e-bikes en speedpedelecs worden getest op een groot indoor parcours. Dit is ook een kans om te ervaren hoe deze fietsen kunnen bijdragen aan bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

Fietsroute van het Jaar

Een van de hoogtepunten van de beurs is de uitreiking van de Fietsroute van het Jaar. Vijf routes zijn genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding, waaronder routes uit Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Duitsland en Oostenrijk. De winnaar wordt bekendgemaakt op 23 februari.

De beurs wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 250 vrijwilligers. Zij staan klaar om bezoekers te voorzien van persoonlijk advies en informatie over de beste routes, overnachtingsmogelijkheden en essentiële benodigdheden voor hun fiets- of wandeltochten.

De Fiets en Wandelbeurs 2024 belooft een inspirerend evenement te worden, vol met kansen om te leren, te ontdekken en nieuwe avonturen te plannen. Voor iedereen die houdt van fietsen, wandelen, kamperen en de natuur, is dit een evenement dat niet gemist mag worden.

Fiets en Wandelbeurs 2024 ook in België

Na het succesvolle evenement in 2023, vindt de Fiets en Wandelbeurs als vanouds ook in België plaats, en wel op 2 en 3 maart 2024 in Flanders Expo te Gent. Deze beurs is een uitgelezen kans voor fiets- en wandelliefhebbers om zich te verdiepen in de nieuwste trends en producten op het gebied van fietsen en wandelen. Het evenement in Gent belooft een waardevolle aanvulling te zijn op de Nederlandse editie, met een focus op de unieke behoeften en interesses van de Belgische fiets- en wandelgemeenschap​

Foto’s: © Stephan de Goede

Like dit artikel
Tweet dit artikel