Fiets en Wandelbeurs, E-bike Xperience en E-bike Challenge zijn weer geannuleerd

Fiets en Wandelbeurzen, E-bike Xperience en E-bike Challenge 2022 geannuleerd

Fiets en Wandelbeurzen, E-bike Xperience en E-bike Challenge zijn weer geannuleerd

Terwijl er afgelopen zomer en najaar nog wel wat mogelijkheden voor fysieke beurzen waren, is het de komende tijd toch heel wat lastiger. Het stijgende aantal coronabesmettingen leidde tot strengere maatregelen, met alle gevolgen van dien.

Het organiseren van een grootschalig evenement in februari 2022 zal gezien het toenemend aantal besmettingen met Covid19 en de daarmee gepaarde gaande maatregelen niet haalbaar zijn. Daarom is organisator Hicle Events genoodzaakt om de Fiets en Wandelbeurs, E-bike Xperience en E-bike Challenge 2022 te annuleren. Deze evenementen stonden in februari op de kalender.

Verschoven naar 2023, nieuwe datum nog niet bekend

De Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience zouden op vrijdag 25 en zaterdag 26 februari worden gehouden in de Jaarbeurs. De eerstvolgende editie van deze evenementen zal nu naar verwachting in voorjaar 2023 worden gehouden. Theo Jorna, directeur van Hicle: “We zien geen mogelijkheden om deze beurs in het voorjaar van 2022 te laten plaatsvinden. De precieze datums voor 2023 zijn nog niet bekend.” Men is ook nog aan het zoeken nieuwe data voor E-bike Xperience.

Ook in België afgeblazen

Fiets en Wandelbeurzen, E-bike Xperience en E-bike Challenge 2022 geannuleerdOok de soortgelijke events van Hicle die in het Belgische Gent plaats zouden vinden, zijn voor dit jaar afgeblazen. Daar stonden de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge op de agenda voor 19 en 20 februari 2022.

Omdat ook in België de coronamaatregelen zijn aangescherpt, mogen deze evenementen daar niet meer plaats vinden. Hicle hoopt deze beurzen in 2023 weer te kunnen organiseren.

Nog geen teken van een online alternatief

Voor zover we weten, zal er dit jaar géén online alternatief voor de evenementen worden geboden. Vorig jaar april werd er, omdat de Fiets en Wandelbeurs toen ook niet plaats kon vinden, een online editie georganiseerd. Toen konden de bezoekers online de ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’ bezoeken, een interactief digitaal event waarin ze inspiratie op konden doen voor het fiets- en wandelseizoen.

Foto’s: © fotoboomnl

Like dit artikel
Tweet dit artikel