Fiets en Wandelbeurs kan eindelijk weer doorgaan

Fiets en Wandelbeurs

Fiets en Wandelbeurs kan eindelijk weer doorgaan

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de laatste fysieke editie van de Fiets en Wandelbeurs plaats kon vinden. Toen zaten we aan het prille begin van de coronapandemie en hadden we nog geen flauw idee van wat ons boven het hoofd hing.

Gelukkig hebben we wat de coronapandemie betreft het ergste achter de rug. De grote evenementen kunnen daarom weer gewoon doorgang vinden. Dat geldt ook voor de Fiets en Wandelbeurs, die op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023 zal worden gehouden, als vanouds in de Utrechtse Jaarbeurs.

Alles over bestemmingen, routes, arrangementen en materialen

Ook op de komende editie van dit inspirerende en informatieve evenement kun je van alles te weten kunt komen over bestemmingen, routes, arrangementen en buitensportspullen. Na twee beursloze jaren staat de organisatie van de Fiets en Wandelbeurs te trappelen om weer een nieuwe editie te organiseren. De organisatie nodigt de bezoekers daarom uit om heerlijk een dagje op de beurs rond te snuffelen en dan natuurlijk ook even te kijken bij de info-markten voor fietsers, wandelaars en pelgrims. De beurs is befaamd om haar lezing- en workshopprogramma. Ervaren vrijwilligers praten je daar graag bij over de mooiste routes en geven je de beste tips voor jouw komende wandel- of fietsvakantie.

Themaland: Duitsland

Duitsland is al vele jaren bezig om te ‘verduurzamen’. Als je kijkt naar de snelheden op de Duitse Autobahn zou je het niet zo gauw zeggen maar Duitsland is waarschijnlijk veel ‘groener’ dan Nederland. Daarom past Duitsland ook heel goed bij de Fiets en Wandelbeurs. Maar liefst een derde van Duitsland is beschermd natuurgebied. In Duitsland liggen maar liefst 16 nationale parken, 104 natuurparken en 18 UNESCO-biosfeerreservaten liggen klaar om ontdekt te worden.

Duitsland laat zich op de Fiets en Wandelbeurs uiteraard van zijn groene kant zien en presenteert de mooiste natuurgebieden aan de andere kant van de grens. En die kun je perfect verkennen op de meer dan 300.000 kilometer aan wandelroutes of meer dan 200 lange-afstandsfietsroutes.

Walhalla voor wandelaars en fietsers

Die overvloed aan natuur maakt Duitsland een walhalla voor actieve vakantiegangers. Bovendien is Duitsland heel dichtbij. In een paar uur kun je al midden in de Duitse natuur staan. Duitsland heeft ook nog eens een uitstekend openbaar vervoer met goede verbindingen, ook op het platteland. In de treinen kun je verder je fiets vaak tegen lage kosten of zelfs zonder vergoeding meenemen.

Duurzaam overnachten

Als bestemming heeft Duitsland alles in huis voor een bijzondere en duurzame vakantie. In het Sustainable Development Report van 2022 staat het zesde op een lijst met 163 landen. Veel hotels besteden aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur. Of kies bijvoorbeeld voor een originele overnachting in een boomhut of strandkorf.

Duurzaam

Als je iets met ‘duurzaamheid’ hebt, moet je dit evenement absoluut bezoeken. Immers, als je jouw vakantie wandelend en fietsend doorbrengt, dan doe je dat op eigen kracht en laat je dus een kleine ‘footprint’ achter. Er zijn op fiets- en wandelgebied dus talloze mogelijkheden om jouw vakantie ‘duurzaam’ door te brengen. Dan is het natuurlijk ook verstandig om te kijken hoe je jouw fiets/wandelbestemming zo duurzaam mogelijk kunt bereiken en om ook gebruik te maken van duurzame accommodaties. Op de Fiets en Wandelbeurs 2023 tref je verschillende voorbeelden voor klimaatvriendelijke, duurzame accommodaties en vakantie-arrangementen.

Fiets en Wandelbeurs 2023

  • Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari
  • Dagelijks van 10.00 – 17.00 uur
  • Jaarbeurs Utrecht
  • fietsenwandelbeurs.nl

Vanaf 1 december kun je op de website van de Fiets en Wandelbeurs ook terecht voor de ticketverkoop. Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook toegang tot E-bike Xperience.

Like dit artikel
Tweet dit artikel