Fiets en Wandelbeurs verhuist naar Jaarbeurs Utrecht

Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs verhuist naar Jaarbeurs

UTRECHT – De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Na elf succesvolle edities in Amsterdam RAI, verhuist de Fiets en Wandelbeurs volgend jaar naar Jaarbeurs in Utrecht. Op 20 en 21 februari 2016 vindt de twaalfde editie plaats in de hallen 2, 3 en 4 van dit evenementencomplex.

De centrale ligging van de Domstad is voor de beursorganisatie een belangrijke reden om voor Jaarbeurs te kiezen. “De Fiets en Wandelbeurs is een nationaal evenement en Utrecht is zowel vanuit de Randstad als het zuiden, oosten en noorden van Nederland uitstekend bereikbaar”, zegt beursdirecteur Theo Jorna. “De Jaarbeurs ligt op slechts 5 minuten lopen van het Centraal Station. Veel van onze bezoekers komen met de trein en dat scheelt weer reistijd.”

Nieuwe impulsen
Jorna noemt ‘verandering’ als een positief neveneffect van de verhuizing. “Het evenement heeft zich in de RAI geweldig ontwikkeld, maar een nieuwe stad en een nieuwe partner dwingen je na te denken over concept en indeling van de beurs. Dat schept ruimte voor frisse ideeën en nieuwe impulsen. Daarnaast is de synergie met de activiteiten van Jaarbeurs groot en dat biedt kansen. Binnen de reis- en fietsbranche, met respectievelijk de Vakantiebeurs en Bike MOTION, liggen mogelijkheden om elkaar te versterken.”

Consumenten events
Directievoorzitter Henk Broeders van Jaarbeurs is blij met de komst van de Fiets en Wandelbeurs naar Utrecht. “Consumenten events zijn voor Jaarbeurs een belangrijk speerpunt. We bouwen onze sterke positie hiermee uit. De Fiets en Wandelbeurs gecombineerd met de ambitie en het portfolio van Jaarbeurs biedt veel kansen voor de toekomst. Ik kijk uit naar de twaalfde editie van dit succesvolle evenement.”

Contract
vierfietsJaarbeurs en Holcus Buiten, organisator van de Fiets en Wandelbeurs, ondertekenden een meerjarig contract. Daarna was het voor de betrokkenen tijd voor een ritje op de ‘vierzitsfiets’, eigendom van Vierfiets in Amersfoort. Dit bedrijf wil via het project BuitenGewoonFiets de vierzitter bereikbaar maken voor mensen met een beperking en zamelt hiervoor geld in via crowdfunding (www.slimmersamen.nl). Met de hulp van donaties kunnen onder andere zorginstellingen het voertuig inzetten als ‘deelfiets’, waarbij ze – zoals de naam al aangeeft – de fiets met andere organisaties kunnen delen.

Antwerpen
Er is ook een Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen. De vierde editie van deze Vlaamse beurs is al bijna, deze vindt op 28 februari en 1 maart 2015 plaats in Antwerp Expo.

Like dit artikel
Tweet dit artikel