Fiets en Wandelbeurs in RAI Amsterdam

kampeerzaken.nlOp 18 en 19 februari is er in de RAI in Amsterdam de Fiets en Wandelbeurs 2006. Deze beurs biedt een breed programma en een groot aantal exposanten, zowel op het gebied van materialen als toerisme, en diverse leuke activiteiten en evenementen.
 Materialen
Een groot aantal exposanten biedt een breed assortiment van fietsen die zich goed lenen voor dagtochten en vakantie: van lichte toerfietsen tot robuuste randoneur- en trekkingmodellen en speciale fietsen met speciale gebruiksmogelijkheden. Ook fietsaccessoires van fietstassen en kinderzitjes tot fietskarren en aanhangfietsen worden getoond.
Ook is er veel aandacht voor lichte en zware wandelschoenen en reparatie, nordic walking, rugzakken, kamperen, tenten, slaapzakken en andere buitensport toebehoren.
Reizen, vakanties, accommodaties, boeken en gidsen
Fiets- en wandelvakanties, en fiets- en wandelrecreatie in de breedste zin komen ruim aan bod.
Grote en kleine reisorganisaties bieden verre fiets- en wandelvakanties aan, maar ook arrangementen in eigen land en de omringende buurlanden. Er is veel landen- en regio-informatie te vinden en een ruime keuze in fiets- en wandelroutes. Ook zijn er kaarten, gidsen en reisboeken
Accommodatiemogelijkheden in hotels, herbergen, pensions en andere onderkomens, geschikt of juist speciaal voor fietsers, komen ruim aan bod.
Lezingen en workshops
De comfortabele zalen in het aangrenzende congrescentrum bieden onderkomen aan een boeiend lezingenprogramma . De diverse workshops zorgen voor een goede voorbereiding van de geïnteresseerde bezoeker. Natuurlijk komt er een testparcours waar alle fietsmodellen door het publiek kunnen worden geprobeerd.
Informatiemarkt
Er komt veel ruimte voor ‘fietsers informeren fietsers’ en ‘wandelaars informeren wandelaars’. Aan de hand van foto’s, reisverslagen en enthousiaste verhalen vertellen ervaren fietsers en wandelaars over de mogelijkheden voor fietsen en wandelen in tal van landen. Ook voor niet-commerciële en/of ideële organisaties is er ruimte beschikbaar om het publiek kennis met ze laten maken.
Fiets en wandelparcours
Natuurlijk is er een fietsparcours waar de vele modellen kunnen worden uitgeprobeerd. Voor de wandelaars is er een Nordic Walking baan. Ervaren instructeurs zijn aanwezig.
Evenementen
Om de beurs ook voor kinderen levendig en aantrekkelijk te maken wordt er aandacht besteed aan een speciaal kinderprogramma met gekke fietsenbaan, een clown en een parcours voor kinderfietsen.
Meer info op www.fietsenwandelbeurs.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel