Fietsen rond het IJsselmeer met Hemelvaart

030529 Fietstocht46Elk jaar start op Hemelvaartsdag de IJsselmeer-fietskampeertocht. Dit jaar voor de vijftiende keer.

De fietstocht is een afwisselende route rond het IJsselmeer met een totale afstand van ruim 300 kilometer. De tocht start dit jaar op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2013. Tijdens deze fietskampeertocht gaat het niet om de snelheid, maar vooral om het plezier van het fietsen en de gezelligheid.

De start vindt plaats tussen 8.30 en 9.00 uur in Diemen. Ook de finish is in Diemen. Bekijk hier de route. Op zaterdag 11 mei wordt je uiterlijk 18.30 uur aan de finish verwacht.

Deelnemers mogen in hun eigen tempo de tocht maken en op iedere fiets naar keuze: racefiets, omafiets, MTB, tourfiets, ligfiets of tandem. Veel deelnemers fietsen in groepen, maar er zijn ook deelnemers die liever individueel fietsen. Onderweg kom je elkaar natuurlijk regelmatig tegen.

IJsselmeer_fiets_en_kampeertochtEr wordt gekampeerd in Stroe (nabij Den Oever) en Marknesse. Deelnemers overnachten in zelf meegebrachte tenten. Op donderdagavond is er een warme maaltijd geregeld. Alle andere maaltijden moeten deelnemers zelf regelen. Op vrijdagmorgen en avond is er tegen betaling eten op de overnachtingsplaatsen verkrijgbaar. Bij voldoende aanmeldingen staat er op zaterdagmorgen een gratis ontbijt gereed. Kosten bedragen 32 euro per persoon. Dit is inclusief routebeschrijvingen, kampeergeld, bagagevervoer, aandenken, een avondmaal en een welkomstdrankje bij de start.

Meer informatie en inschrijven: www.ijsselmeerfietstocht.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel