Fietsreisbeurs 2007, Retie (B)

kampeerzaken.nlDe 11e Fietsreisbeurs, dé beurs voor de avontuurlijke of recreatieve fietser, is al jaren het ultieme trefpunt voor fietsend Vlaanderen. Jaarlijks vinden 4000 tot 5000 bezoekers hun weg naar deze organisatie van De Vakantiefietser. Het is immers de enige beurs waar alles wat met fietsreizen te maken heeft centraal staat. Een enthousiaste groep van meer dan 50 ervaren fietsreizigers delen er hun ervaringen met bezoekers en staan ter beschikking om de geheimen van de meest verscheidene bestemmingen uit de doeken te doen. Deze unieke en toegankelijke ‘Levende Ervaringsdatabank’ is het handelsmerk van deze beurs.
 Nieuwste aanbod reizen en materiaal
Meer dan 60 exposanten presenteren het nieuwste aanbod reisfietsen en buitensportmateriaal. Gespecialiseerde fietsreisbureaus presenteren uiteenlopende fietsarrangementen en een gevarieerd en boeiend programma van diareportages laat bezoekers kennis maken met fietsreizen in Europa en ver daarbuiten.
Lezingen
Reisjournalist Marc Helsen, auteur van ‘Op reis naar nergens’, vertelt over reizen in ongewone en gevaarlijke gebieden. Auteur Bruno Loockx stelt zijn fietsreisgids ‘Fietsen langs de grenzen van België’ voor aan de hand van een fotoreportage.
Demonstraties en workshops
Aan de hand van demonstraties en workshops maken bezoekers kennis met zowel vaste waarden als nieuwe evoluties in het fietslandschap: fietsbepakking, paklijst, fietsherstelling onderweg, reisfotografie, GPS voor fietsers, tandems, lig- en vouwfietsen, fietsen met elektrische ondersteuning…
Locatie
‘De Linde’, te Retie, bij Turnhout.
Kasteelstraat 67, 2470 Retie
Openingsuren en toegang
Za/Zo 17/18 maart 2007 van 10 tot 18 uur
Inkom (toegang tot alle activiteiten) € 4,00
Leden van ‘De Vakantiefietser’ € 3,00
Zie ook www.vakantiefietser.be
Organisatie
De organisatie van de Fietsreisbeurs is in handen van ‘De Vakantiefietser’. Deze fietsreisvereniging stelt zich tot doel het fietsreizen aanmoedigen en door het verstrekken van informatie haar leden te helpen bij de voorbereiding van de eigen fietsreis. De vereniging van vrijwilligers, allen zelf enthousiaste fietsers, beschikt hiervoor onder meer over een online databank met de gegevens van meer dan 1.500 recente fietsreizen. Vlaamse fietsreizigers, leden van de vereniging, doorkruisten de hele wereld en kunnen door middel van de databank gecontacteerd worden en helpen zo mekaar met praktische tips en informatie.
De Vakantiefietser publiceert tevens een driemaandelijks tijdschrift, in samenwerking met de Nederlandse zustervereniging ‘De Wereldfietser’, organiseert tal van activiteiten, zoals maandelijkse fietsherstelcursussen, jaarlijks een achtdaagse groepsreis, een herfstweekend en kampeerweekends.
Meer informatie en een bruisend forum dat ten dienste staat van de leden, kan gevonden worden op www.vakantiefietser.be

Like dit artikel
Tweet dit artikel