Nieuwe landelijke routeplanner voor fietsers

kampeerzaken.nlDe Fietsersbond, het Landelijk Fietsplatform en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gaan samen een nieuwe, landelijke online routeplanner voor recreatieve fietsers maken. Dit nieuwe systeem wordt voorjaar 2009 via diverse websites gepubliceerd.
In deze nieuwe routeplanner zullen onder meer de Landelijke Fietsroutes (LF-routes) en de knooppuntsystemen in het land worden opgenomen. Dat betekent dat elke fietser vanaf voorjaar 2009 met één uniforme routeplanner zelf zijn recreatieve fietsroute kan uitzoeken en aan de hand daarvan door Nederland kan fietsen.
 
Door de koppeling van de expertise van de Fietsersbond, het Fietsplatform en de NBTC kunnen fietsers die hun routes plannen op basis van de LF-routes, die nu ook aanvullen met bijvoorbeeld de knooppuntroutes uit de regionale fietsroutenetwerken. En natuurlijk kunnen de knooppuntrijders weer bij de LF-routes aansluiten. De nieuwe online routeplanner is hierdoor bijzonder geschikt voor het plannen van zowel dagtochten als meerdaagse tochten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel