Fietsvierdaagse Hoeven 2010

kampeerzaken.nlOp Hemelvaartsdag 13 mei 2010 start voor de 39ste keer de landelijk bekende Fietsvierdaagse Hoeven in het recreatiedorp Hoeven, gemeente Halderberge.

 

Tot en met zondag 16 mei kunt u genieten van de mooiste routes, die in West Brabant zijn uitgezet.


 

Route

 • Op de openingsdag 13 mei 2010 wordt de Baronie route gefietst, door de Pannehoef, de Baronie van Breda, de prachtige omgeving van het stroomgebied van de Mark en het Mastbos. Na het Mastbos aangedaan te hebben fietsen de deelnemers via Etten-Leur weer terug naar Hoeven.
   
 • Op vrijdag fietsen zij de route die naar de uitzetter is vernoemd: de Piet Brans route. Deze gaat langs de Mariakapel in de Zegge, langs de Brabantse Wal, over de Oude Buisse heide en de Rucphense bossen. Daarna weer terug naar Hoeven.
   
 • Op de zaterdag staat de Beemden route op het programma. De route gaat via de Hoevense beemden en de polders van Etten-Leur richting Zonzeel. Over Lage en Hoge Zwaluwe gaat de route via de polders van Zevenbergen weer richting Hoeven. De 100 km doet deze dag nog een stukje Biesbosch aan.
   
 • Op de slotdag zondag 16 mei is de Halderberge route aan de beurt. De route gaat door alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen; Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. De langste afstanden gaan ook buiten de gemeente grenzen.
   

Vier afstanden

Zoals bekend kunnen de deelnemers kiezen uit 4 afstanden. Dat zijn de 25, 40, 60 en 100 km. Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De 25 km route is de speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden de kinderen dan ook aangenaam verrast. Het thema voor 2010 is: “Sterren stralen in Hoeven”.
 

Vanaf dit jaar kunt u ook inschrijven via de site. Onder de voorinschrijvingen voor 5 mei 2010 worden startbewijzen voor de 40ste Fietsvierdaagse Hoeven 2011 verloot. Voor het overnachten kunnen fietsers ook dit jaar weer gebruik maken van het "Fietsvierdaagse-Arrangement" dat door de organisatie met campings, bungalowparken en hotels in de omgeving hebben samengesteld.

Sfeervol gebeuren

Buiten het fietsen staat zoals altijd de sfeer en gezelligheid voorop. Volop muziek en verrassingen. Ook in 2010 mag u daar weer op rekenen. Tijdens de 39ste Fietsvierdaagse Hoeven is er op zaterdag en zondag een grootse braderie in het dorp. De feesttent staat zoals vorig jaar weer op het dorpsplein. Ook nu weer met optredens van diverse artiesten.

Meer informatie

Stichting Fietsvierdaags Hoeven
Postbus 81
4740 AB Hoeven

tel. 0165 504848
 

www.fietsvierdaagse-hoeven.nl

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel