Filson en Helinox creëren samen ‘limited edition’ campingmeubilair

Filson en Helinox creëren samen ‘limited edition’ campingmeubilair

Filson en Helinox creëren samen ‘limited edition’ campingmeubilair

Twee legendarische merken – Filson en Helinox – werkten samen om een nieuwe collectie van lichtgewicht, kampeermeubelen te creëren: Filson en Helinox. Het laatste merk kennen we wel, want Helinox is een bekend producent van innovatief, lichtgewicht campingmeubilair.

Maar Filson kennen wij niet zo goed in Nederland. Dit bedrijf bestaat al sinds 1897 en is in de V.S. een vermaard producent van buitensportmaterialen zoals kleding, tassen en accessoires. Het Amerikaanse merk staat daar bekend om zijn ‘authentieke’ look.

Het vakmanschap van Helinox en de stijl van Filson

De ‘limited edition’ collectie die beide merken samen hebben ontwikkeld, combineert het vakmanschap van Helinox met de onmiskenbare ‘natuurlijke’ stijl van Filson. De lichtgewicht, opvouwbare veldbedden, stoelen en tafels zijn dus typische Helinox producten maar hebben een design dat past bij de roots van het merk Filson. Zo hebben ze bijvoorbeeld de nieuwe “Bubble Camo” print, of de effen camouflagekleur “Coyote Tan”, aangevuld met fraaie accenten en details zoals het ‘co-branded’ label.

Drie populaire producten

De collectie omvat drie populaire producten uit het Helinox-assortiment: de Sunset Chair, de Cot One Convertible en de Table One Hard Top. Alle drie zijn – zoals we van Helinox gewend zijn – comfortabel, praktisch, van hoge kwaliteit, licht van gewicht en met een kleine pakmaat. Het frame van het campingmeubilair is gemaakt van hoogwaardig DAC-aluminium, dat ook voor expeditietenten van vooraanstaande merken wordt gebruikt. De afzonderlijke segmenten zijn verbonden met rubber banden. Dit maakt een snelle en eenvoudige montage mogelijk, omdat de rubber banden de delen vanzelf in de juiste positie trekken. De stoffering van slijtvast 600 denier polyesterweefsel is extra robuust en stabiel.

Sunset Chair

Helinox Filson Sunset ChairDe Sunset Chair is een van de meest comfortabele stoelen van Helinox. De zitting bevindt zich relatief ver boven de vloer, de hogere rugleuning nodigt uit tot een ontspannen zit. De Sunset Chair kan tot 145 kg worden belast en weegt slechts 1,47 kg. Als hij ingepakt is, is hij 47 cm lang. Je kunt hem dus bijna altijd en overal mee naar toe nemen. De Sunset Chair is verkrijgbaar in Filson’s LTD Shrub Camo print voor 205 euro of in transcolour (Coyote Tan) voor 195 euro.

Cot One Convertible

Helinox Filson Cot One ConvertibleDe Cot One Convertible zet bij de campingbedden een nieuwe standaard op het gebied van comfort en kwaliteit voor. Lichter en tegelijkertijd robuuster en comfortabeler, het kan nauwelijks makkelijker. Een slim spansysteem voorkomt dat het ligvlak doorhangt. Het verhoogde ligvlak houdt insecten en kruipende dieren uit de buurt, dat is wel zo prettig. De Cot One Convertible is eenvoudig te monteren, kan tot 145 kg dragen en weegt slechts 2,35 kg. Het veldbed is verkrijgbaar in Filson’s LTD Shrub Camo print voor 450 Euro (RRP).

Table One Hard Top

Helinox Filson Table One Hard TopDe Table One Hard Top is licht van gewicht, stabiel en een perfecte keuze voor de camping, picknick of als extra tafeltje bij de camper. Hij weegt slechts 960 gram maar is bestand tegen een belasting van maximaal honderd kilogram. De Table One Hard Top is verkrijgbaar in Shrub Camo print of in de camouflagekleur Coyote Tan voor een adviesprijs van 165 euro.

“Vereerd en enthousiast”

“Toen Filson ons benaderde over een samenwerking, waren we vereerd en enthousiast. De collectie sluit aan bij de esthetiek van Filson en is ontworpen voor mensen die graag comfortabel buiten zijn. Daar worden Helinox-producten voor gemaakt”, aldus Azul Couzens, verantwoordelijk voor de marketing van Helinox USA. Nathan Gray, productspecialist van Filson, voegt het volgende toe: ”Helinox staat bekend om slimme, compacte campingmeubelen waarmee de gebruikers nog meer kunnen genieten van hun tijd buitenshuis. We hielden van het idee om de esthetiek van Filson samen te voegen met beproefde Helinox-producten om zo een moderne en compacte, maar toch duurzame en klassieke collectie te creëren”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel