Greenland Backpack: rugzak van versleten jas

greenland backpack fjallraven

Robuuste, casual rugzak van Fjällraven

ZOETERMEER – Best een bijzondere rugzak, de Greenland Backpack van Fjällräven. De rugzak is namelijk geïnspireerd op één van de vele trouwe gebruikers van Fjällräven die van zijn versleten Greenland jack een tas maakte. Hij wilde die tas op zijn stepslee gebruiken.

Een aantal elementen van het Greenland jack zie je in de nieuwe rugzak terugkomen, bijvoorbeeld in de twee voorvakken met plooien, en hoe de spullen op hun plaats blijven als de kleppen zijn vastgeknoopt.

Gebaseerd op het bovenstaande heeft Fjällräven in de vorm van de Greenland Backpack een degelijke rugzak gemaakt van comfortabel, stevig G-1000 HeavyDuty materiaal. Enerzijds heeft de rugzak een heel casual en retro uiterlijk, anderzijds is de rugzak dus ook heel robuust. Niet alleen ideaal voor bijvoorbeeld studenten die met hun Macbook van hot naar haar reizen, maar ook voor mensen die een stevige rugzak zoeken die er niet al te modern en technisch uit moet zien.

Het tijdloze model heeft leren accenten, een vak voor een laptop en is voorzien van twee vakken aan de voorzijde. Het hoofdvak gaat uiteraard van bovenaf open en wordt geborgd middels een trekkoord. De bovenklep wordt aan de voorkant gesloten met een leren riem en metalen gesp. In het hoofdvak zit een vak voor waardevolle spullen, het vak voor de laptop (tot 15 inch) heeft een gepolsterde wand. De brede, sterke stoffen riemen kunnen dienen als handgrepen en als schouderbanden. Desgewenst kan de rugzak worden geïmpregneerd met Greenland Wax voor extra bescherming tegen vuil en vocht.

De Fjällräven Greenland Backpack is verkrijgbaar in de kleuren Green, Dark Navy, Autumn Leaf, Black en Mountain Grey. De adviesprijs bij de outdoorspecialist bedraagt € 124,95. Er is ook in een kleinere uitvoering verkrijgbaar, die heeft een adviesprijs van € 104,95.

Like dit artikel
Tweet dit artikel