Fjällräven Keb Dome 2: solide alleskunner

Fjällräven Keb Dome 2

Fjällräven Keb Dome 2: solide alleskunner

De Fjällräven Keb Dome 2 is een extra sterke, zelfdragende koepeltent. Hij is speciaal ontworpen voor gebruik het hele jaar door, en is dus een zogenaamde vierseizoenentent.

De Keb Dome 2 voldoet volgens Fjällräven zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Hij heeft meer dan voldoende binnenruimte twee avontuurlijk aangelegde personen, ongeacht het seizoen. Met de dubbele ingang, DAC Pressfit stokken en uitgekiende ventilatie is dit echt een speciale Fjällräven tent.

Vrij zwaar maar solide

Volgens de eerste reviews heeft de Keb Dome 2 van Fjällräven bijna bulletproof eigenschappen. Het gewicht van 4250 gram is het gewicht, als we het vergelijken met de moderne ultra lichtgewicht tentjes, behoorlijk fors. Maar dat extra gewicht vertaalt zich in een duurzame, robuuste tent die ook onder extreme omstandigheden overeind zal blijven.

Voor alle omstandigheden

Dankzij de twee ingangen, de deuren die volledig van gaas zijn gemaakt en de uitstekende ventilatie is de tent ook geschikt om te kamperen onder warmere omstandigheden en een hoge luchtvochtigheidsgraad. De oversized voor- en achterportalen, de verwijderbare drempel, royale plattegrond en riante plafondhoogte garanderen genoeg ruimte voor twee kampeerders inclusief winteruitrusting. De scheerlijnen hebben ingeweven reflecterend garen en ook bij de ventilatie-openingen en deuren zitten reflectoren. Hierdoor kun je de tent én de deuren ook in het donker makkelijk terugvinden.

Robuust

De buiten- en binnentent van de Fjällräven Keb Dome 2 zijn met elkaar verbonden om het opzetten nog eenvoudiger te maken. De constructie met drie stokken maakt de tent zelfdragend en gemakkelijk te verplaatsen tot je de perfecte plek vindt. Voor wie heel extreme omstandigheden opzoekt: de sleuven voor de tentstokken zijn zelfs groot genoeg om de tent met (optionele) dubbele stokken op te zetten. Dan is de tent ook bestand heel harde wind en een lading sneeuw op het dak.

De haringen zijn extra lang en breed voor maximale grip in moeilijk terrein. Dankzij de extra grote grondlussen en ankerpunten kun je ook trekkingstokken, skistokken en zelfs ski’s gebruiken om de tent vast te zetten.

Uitstekende ventilatie

De ventilatie is volledig instelbaar met grote openingen, die van fijn gaas zijn voorzien, op verschillende hoogtes. Alle ventilatieopeningen kunnen aan de buitenkant worden afgedekt met tentdoek. Door de ingangen aan beide kanten kun je altijd voor de windluwe ingang kiezen.

Bij warm weer kunnen de deuren van de Fjällräven Keb Dome 2 ook halfopen worden gezet. Dit zorgt voor extra luchtcirculatie zonder dat er regen in de binnentent kan komen. Door het auto-lock-mechanisme kunnen de ritsen niet door de wind omhoog kruipen.

Materialen

De buitentent is gemaakt van de nieuwe high-performance TripleRip nylonstof van Fjällräven. De Fjällräven Keb Dome 2 heeft een 40D TripleRip sil buitentent en een binnentent van 30D Ripstop DWR. Een innovatieve constructie combineert in de buitentent twee stofdiktes voor optimale sterkte; 40 denier aan de bovenkant met versterkingen van 70 denier aan de onderkant, waar de slijtage door de ondergrond het grootst is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel