Fjällräven Polar Guide Parka: oersterke, waterdichte en warme parka

Fjällräven Polar Guide Parka

Fjällräven Polar Guide Parka, ideaal voor alle winterse omstandigheden

ZOETERMEER – Ze zijn weer helemaal terug in het straatbeeld, de parka’s. De ene is wat modieuzer, de andere weer wat robuuster, warmer en praktischer, zoals de Polar Guide Parka  van Fjällräven.

Uiteraard is het de mensen van een Scandinavisch outdoormerk als Fjällräven wel toevertrouwd om een goede parka te ontwikkelen. Nu verkeert Fjällräven in een behoorlijke luxe positie dat het als organisator van de Fjällräven Polar sledetocht ook over de perfecte gelegenheid beschikt om zo’n parka in de praktijk te testen.

De Polar Guide Parka is daarom ontwikkeld en getest in samenwerking met de mushers van de Polar sledehondentocht. De Sledehondenmenners stellen erg hoge eisen aan hun winterjas. Hij moet bestand zijn tegen contact met onstuimige honden en goed functioneren in vochtig koud weer rond de nul graden, en ook bij zeer lage temperaturen.

Fjällräven Polar 2016

Het resultaat van die samenwerking is dus de Polar Guide Parka. Een warme en waterdichte, synthetisch gewatteerde winterparka met verstevigingen van G-1000 op de schouders, capuchon, zakken en mouwen. Oersterk dus. De jas is uitgerust met veel zakken die niet alleen praktische opbergruimte bieden, maar ook warmte aan koude handen. De stormcapuchon is verstelbaar en heeft een afneembare synthetische bontrand die uitstekend beschermt tegen ijzige wind.

Comfortabel en blijvend warm

De synthetische Supreme Microloft vulling maakt het jack comfortabel en warm, ook als het vochtig is. De synthetische vezels zijn bestand tegen een ruwe behandeling en ook na veelvuldig wassen behouden ze hun verwarmende vermogen.

De Polar Guide Parka heeft ruime plooizakken met klep, extra openingen aan de zijkanten en een fleecevoering, waar je je handen met handschoenen aan in kunt opwarmen. Het jack heeft bovendien makkelijk toegankelijke borstzakken met ritsen en extra opgenaaide zakken met kleppen. De D-ring onder de rechter borstzak is handig om uitrusting en gereedschap altijd dicht bij de hand te hebben. De tweewegrits kan van onderaf geopend worden voor ventilatie; een brede beschermoverslag houdt koude wind tegen. De taille en de onderrand zijn verstelbaar met een trekkoord, de manchetten verstel je met klittenband.

De Fjällräven Polar Guide Parka is er ook in een langere, vrouwelijke snit en is verkrijgbaar bij de betere outdoorspeciaalzaken in Nederland, Duitsland en België.

Like dit artikel
Tweet dit artikel