Fjällräven introduceert de Re-Kånken, een rugzak van PET-flessen

Fjällräven Re-Kånken rugzak

Fjällräven Re-Kånken rugzakje, gemaakt van 11 PET-flessen

ZOETERMEER – De Kånken is al sinds vele jaren één van de populairste rugzakken van het Zweedse Fjällräven.

Vooral de laatste jaren mag dit klassieke dagtourrugzakje zich, dankzij de grote vraag naar alles wat vintage is, verheugen in een stijgende populariteit. Reden voor Fjällräven om dit mooie rugzakje een geheel nieuw leven in te blazen middels een stapel PET-flessen.

Lang geleden, in 1978, werd de Kånken geïntroduceerd om rugproblemen onder Zweedse schoolkinderen te helpen voorkomen. We zijn inmiddels meer dan 35 jaar later en zijn er miljoenen exemplaren van de Kånken gemaakt die samen dus ook miljoenen ruggen recht hebben gehouden. Het is daardoor één van de populairste en meest geliefde producten van Fjällräven en geliefd bij vele generaties gebruikers.

De opvolger, de Re-Kånken, is een speciale editie die gemaakt wordt van 95% gerecycled materiaal. Het enige dat Fjällräven behouden heeft is het klassieke ontwerp, dat heeft zich immers ook al decennia lang bewezen. Verder is alles nieuw aan deze versie, waarbij dus vooral het nieuwe materiaal zich onderscheidt. De Re-Kånken is namelijk gemaakt van 95% gerecycled polyester en bevat per rugzak het materiaal-equivalent van 11 PET-flessen.

De rugzak zelf is uiteraard ook recyclebaar en bezit dezelfde duurzaamheid en functionaliteit als de reguliere Kånken rugzakjes. Dankzij het nieuwe SpinDye verfprocedé is er ook daar een flinke milieuwinst behaald. Bij dit nieuwe procedé wordt kleurstof toegevoegd op het moment dat de polyestervezels worden gesponnen. Hiermee worden grote hoeveelheden chemicaliën, water en energie bespaard. De gehele rugzak, zowel stof, draagband als voering, wordt door Fjällräven van hetzelfde SpinDye garen gemaakt.

Uiteraard ziet de Re-Kånken er net zo vertrouwd uit als de bestaande Kånken. Op het hoofdvak zien we het bekende geborduurde embleem, en dat hoofdvak heeft uiteraard ook weer een royale opening waardoor in- en uitpakken makkelijk is. De rugzak is voorzien van twee open vakken aan de zijkanten en een ritsvak op de voorkant. Handige features zijn bovendien het zitmatje in het achtervak, het ID-label aan de binnenzijde en de handgrepen aan de bovenzijde. De rugzak heeft een uitstekend draagcomfort en past altijd dankzij de soepele, verstelbare schouderriemen. Ook op vind je het bekende geborduurde embleem terug.

De Fjällräven Re-Kånken is verkrijgbaar vanaf augustus 2016 en zal dan in diverse kleuren verkrijgbaar zijn bij outdoor-, tassen en fashionwinkels. De advieswinkelprijs is € 89. Kijk voor meer informatie op Fjallraven.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel