Fjällräven introduceert 16 volledig nieuw ontwikkelde tenten

Fjällräven Abisko Shape

Eén van de nieuwe tenten van Fjällräven, de Abisko Shape

ZOETERMEER – Voor kampeerseizoen 2016 introduceert de Scandinavische buitensportspecialist Fjällräven maar liefst zestien volledig nieuw ontwikkelde tenten.

Het zijn alle lichtgewicht tenten die functioneel zijn uitgevoerd en tegen een stootje kunnen. Eigenschappen die je van iedere goede tent zou mogen verwachten.

Fjällräven maakt daarbij bovendien gebruik van de nieuwste materialen, oplossingen, kleuren en designs. De duurzame serie PFC-vrije tenten, die daarvan het resultaat is, is zo ontwikkeld dat die tenten geschikt zijn voor veelvuldig en intensief gebruik.

Fjällräven heeft deze 16 tenten ingedeeld in twee families: de Abisko is bedoeld voor de iets minder veeleisende tochten, de Keb is helemaal ontwikkeld om te kunnen overnachten in onbeschutte gebieden met uitdagend terrein. Er zijn 7 geheel nieuwe types in meerdere formaten: de Abisko Shape, Abisko Lite, Abisko View, Abisko Endurance, Abisko Lite, Keb Endurance en Keb Dome.

Abisko Shape

Van deze modellen is de Abisko Shape naar ons idee één van de meest interessante tenten. Een comfortabele en lichtgewicht trekkingtent, die verkrijgbaar is in een twee- en een driepersoons uitvoering. Het ontwerp is eenvoudig en dankzij het lage profiel ook gewichtsbesparend, met evengoed voldoende leefruimte voor de rugzakken of fietstassen. Het lage profiel maakt de tent ook stabiel en veilig bij harde wind. Daarbij blijft de tent stevig op zijn plaats dankzij 8 Dyneema 
scheerlijnen. Bij slecht weer kunnen eventueel ook dubbele tentstokken worden toegepast. De buitentent is gemaakt van het nieuwe high-performance TripleRip nylon, de innovatieve constructie combineert twee verschillende stofdiktes. Omdat de buiten- en binnentent met elkaar zijn verbonden blijft de binnentent tijdens het opzetten altijd droog, ideaal tijdens slechte omstandigheden.

Grote, hoog geplaatste ventilatieopeningen zorgen voor een optimale luchtcirculatie. De opening van de buitentent kan ook geheel afgesloten worden met tentstof, de binnenten kan ook geheel worden afgesloten. De ruime binnentent is bovendien voorzien van een drooglijntje en vier mesh opbergvakken zodat je je natte uitrusting kunt laten drogen en opruimen wilt houden. Alle openingen in de binnentent zijn bovendien afgedekt met een fijn mesh om ook de kleinste insecten uit de tent houdt. Beide uiteinden van de buitentent kunnen worden opgerold voor extra ventilatie tijdens warme en droge nachten.

De Abisko Shape in 3-persoonsuitvoering heeft een winkeladviesprijs van  € 865. Meer informatie over de nieuwe tentmodellen van Fjällräven vind je op www.fjallraven.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel