Oppompbare Fjordsen XL daktent

Fjordsen XL daktent

Oppompbare Fjordsen XL daktent

De meeste daktenten maken gebruik van stokken en vaak ook van een zogenaamde hardcover. Het Nederlandse bedrijf Fjordsen heeft een andere benadering, het maakt namelijk gebruik van oppompbare luchtkokers.

Dat oppompprincipe heeft, zoals we ook bij gewone tenten en voortenten zien, absoluut zijn voordelen. De daktent is een stuk gemakkelijker op te zetten en kan ook een stuk lichter zijn.

Het opzetten is bij de Fjordsen XL daktent zo eenvoudig omdat je de tent niet meer uit hoeft te klappen. Dat scheelt toch weer wat capriolen op het autodak. Het is een kwestie van de beschermhoes loshalen, de veiligheidspal loshalen, de bodem met behulp van de aluminium ladder uitklappen, de luchtslang aansluiten en vervolgens kijken hoe de elektrische pomp zijn werk doet. Volgens Fjordsen is de hele daktent in minder dan 3 minuten klaar voor gebruik.

https://youtu.be/fElj4GPB55E

Past op bijna alle auto’s

De nieuwe daktent van Fjordsen gaat komende maand in productie en past dankzij het geringe gewicht van slechts 60 kilo op nagenoeg iedere auto. In opgevouwen toestand meet hij 220 x 110 x 35 centimeter. Dankzij de water- en weerbestendige afdekhoes tent tijdens het rijden goed beschermd tegen de elementen. Je moet in de auto wel een plekje zien te vinden voor de aluminium ladder, die past namelijk niet in de ingeklapte daktent.

Voor 3 à 4 personen

Eenmaal opgezet heeft de tent een riante vloeroppervlakte van maar liefst 220 x 220 centimeter en is in de nok 130 centimeter hoog. Dat is ruim genoeg voor 3 personen en met wat inschikken zelfs voor 4 personen. Die personen dienen dan wel zelf een matras of luchtbed mee te nemen. Die zijn namelijk niet inbegrepen. De daktent biedt in ingeklapte toestand ruimte voor een matras van 5 à 7 centimeter dikte. Maar dat slechts over de halve breedte (dus 110 cm) zijn. Een luchtbed is dan waarschijnlijk de beste optie, zeker omdat er toch al een elektrische luchtpomp voorhanden is. De tent beschikt op alle vier de zijden over afsluitbare vensters voor voldoende licht en lucht. Dankzij de overkapping kunnen deze ook tijdens regen (deels) geopend blijven.

Getest in de windtunnel

Daktenten worden wel eens gebruik tijdens redelijk extreme weersomstandigheden. Boven op de auto zijn ze extra kwetsbaar. Daarom heeft Fjordsen de XL-daktent met succes laten testen in een windtunnel. Het Ten Cate-tentdoek is duurzaam, weerbestendig en schimmelwerend.

Keus uit verschillende ontwerpen

De meeste daktenten zijn leverbaar in een beperkt aantal, veelal ‘neutrale’ kleuren. De Fjordsen XL daktent is verkrijgbaar in maar liefst 13 designs. Hierbij zijn een aantal effen stoffen in neutrale en felle kleuren, maar bijvoorbeeld ook een camouflageprint en een vrolijk flowerpower decor.

Like dit artikel
Tweet dit artikel