Flowcamper Casper: veelzijdige buscamper met een flexibel en sfeervol interieur

Flowcamper Casper buscamper

Flowcamper Casper: veelzijdige buscamper heeft een flexibel en sfeervol interieur

Toen het Duitse merk Flowcamper zich voor het eerst op de Caravan Salon liet zien, was het moeilijk om dit merk dat zich als nogal ‘alternatief’ presenteerde, serieus te nemen. Maar er mankeerde niets aan het concept van de Flowcamper buscampers.

Dat geldt ook voor de nieuwe Casper. Het eerste model van Flowcamper dat niet in de kenmerkende felle hippiekleuren is uitgevoerd. De Casper doet, naast het absoluut gezellige interieur, van zich spreken door een paar slimme vondsten.

Daarbij moeten we opmerken dat buscampers in Duitsland ook heel populair zijn onder jongeren, die ze graag gebruiken om een weekendje de natuur in te trekken. Ook zijn er veel ‘surfies’ die met een buscampertje richting Zeeland of de Duitse Waddenkust trekken. En dat is precies de doelgroep waar Flowcamper zich op richt. Want de Flowcamper Casper maakt, in tegenstelling tot de meeste compacte kampeerbusjes, geen gebruik van een tot bed om te bouwen achterbank.

Surfboards passen onder het bed

Je kunt de achterstoelen inklappen, maar ook helemaal achterwege laten. Het bed, dat opklapbaar en uitneembaar is, bevindt zich boven de opgeklapte stoelen. Als je die achterstoelen thuis laat, dan heb je onder het bed een enorme ruimte. Daar kun je zo de surfboards in kwijt. En daarboven heb je dan nog gewoon het bed. Slim bedacht. Uiteraard kun je in plaats van surfboards ook niet al te lange kayaks in de camper kwijt, of ski’s, of fietsen mits die niet rechtop hoeven te staan.

Verder heeft de Casper een vaste keuken aan de bestuurderskant. De keuken is niet een standaard rechthoekig keukenblok. Flowcamper heeft het uitgebreid tot een L-vormig blok met een tweepits draagbaar kookplaatje dat haaks op de gootsteen en het normale aanrecht staat. Onder het fornuis bevindt zich een uitschuifbare lade voor kookgerei, boven een uitschuifbare 30-liter compressorkoelkast. De lade kan ook worden omgebouwd tot een kleine, centrale tafel.

De laadruimte achter de achterbank en onder het bed biedt plaats aan camperuitrusting zoals de watertanks en het draagbare toilet, met nog genoeg ruimte over voor bagage en proviand.

Van hippie naar hout

Zoals gezegd heeft Flowcamper in de loop der jaren een beetje afscheid genomen van de hippie-achtige kleuren en afwerking. Dat wil niet zeggen dat de Casper een ‘standaard’ interieur heeft. Integendeel. Het aandeel ‘hout’ is groot, en door het gewaxte Scandinavisch sparrenhout ontstaat een warme, rustieke uitstraling ontstaat. Het interieur heeft een geheel eigen sfeertje die een beetje aan een berghut doet denken. Die berghut komt weer terug aan de buitenzijde, waar de graphics onmiskenbaar een aantal bergtoppen aanduiden. Die graphics duiden overigens op de aanwezigheid van het Adventure-pakket.

Off-grid en off-road

Want de Flowcamper Casper kun je optioneel ook geschikt laten maken om off-grid en off-road te gaan. Hierbij maakt men gebruik van de offroad kennis en ervaring van het inmiddels verdwenen zustermerk Terracamper.  Op het optielijstje van de Casper staan onder anderen all-wheel drive, een off-road chassis, all-terrain banden, reservewiel achterop, bagagerek alsmede een off-grid power pakket met 90 Ah Li-Ion accu en zonnepanelen. Ook kun je hem krijgen met een hefdak, of met een dakdrager en daktent. Daardoor is de Casper een uiterst veelzijdige camper voor avontuurlijk ingestelde camperaars. Flowcamper bouwt hem in principe op de VW T6.1, maar zal hem ook aanbieden op de Mercedes Vito.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel