Flowcamper Fellschnute: een camperbusje op maat voor hondenliefhebbers

Flowcamper Fellschnute camperbusje voor hondenliefhebbers

Flowcamper Fellschnute: een camperbusje op maat voor hondenliefhebbers

De Flowcamper Fellschnute is een bijzonder camperbusje, aangezien dit speciaal is ontworpen voor hondenliefhebbers. Dit unieke voertuig, gebaseerd op de populaire en betrouwbare Volkswagen T6.1, combineert de behoeften van kampeerders met die van hun viervoetige vrienden, en vormt zo een perfecte harmonie tussen comfort en functionaliteit.

Camperbusjes zijn uiteraard vooral gericht zijn op het comfort voor de menselijke reizigers. Flowcamper gaat een stap verder door een ontwerp aan te bieden dat net zoveel nadruk legt op de behoeften van huisdieren. De Flowcamper Fellschnute biedt hiermee een bijzondere combinatie van comfort, stijl en functionaliteit, die gericht is op het reizen met mensen als dieren.

Van Dogscamper tot Fellschnute

De Fellschnute is voortgekomen uit het originele Dogscamper-concept, ontwikkeld door Terracamper. Na een splitsing tussen Terra en Flowcamper, heeft oprichter Martin Hemp de visie van de Dogscamper verfijnd en omgevormd tot de huidige Fellschnute. Dit ontwerp is niet alleen gericht op het comfort van de hond, maar zorgt ook voor een aangename reiservaring voor de eigenaar.

Ruimte voor maximaal vier honden en vier mensen

De Fellschnute kan één tot vier honden huisvesten, afhankelijk van de gekozen indeling van het hondenverblijf. Voor de menselijke medereizigers biedt de camper een uitklapbaar bed en, indien gekozen, extra slaapruimte in het pop-up dak. Dit maakt de Fellschnute tot een veelzijdige reisgenoot voor zowel grote als kleine gezelschappen.

Het interieur van de Fellschnute kenmerkt zich door zijn modulaire opbouw, mogelijk gemaakt door een innovatief railsysteem. Dit maakt een flexibele indeling mogelijk, met afzonderlijke ruimtes voor mens en hond. Het hondenverblijf is royaal en aanpasbaar, een verademing vergeleken met het traditionele gedoe en gesleep met benches en dergelijke. De menselijke leefruimte omvat een goed uitgeruste keuken, comfortabele slaapplaatsen, en praktische zitplaatsen, allemaal ontworpen om het leven op de weg zo aangenaam mogelijk te maken.

De Fellschnute beschikt over een 18-liter verswatersysteem, gekoppeld aan zowel de keuken als een handdouche aan de achterkant – ideaal voor het schoonmaken van huisdieren of kampeerspullen. Voor de warmere dagen heeft de camper een draagbare airconditioner, specifiek ontworpen om de temperatuur in het hondenverblijf draaglijk te houden. Voor de kampeerders zelf is er een droogtoilet, dat ze discreet weg kunnen bergen of als zitbank kunnen gebruiken.

Diverse uitvoeringen

Flowcamper Fellschnute camperbusje voor hondenliefhebbersQua prijsstelling begint de Fellschnute bij €70.900 (gebaseerd op de Duitse BTW-tarieven, en ook zonder BPM) voor het basismodel. Er zijn ook meer geavanceerde en 4Motion AWD-versies die uiteraard duurder zijn. Belangrijk om te vermelden is dat de prijzen voor de menselijke kampeeruitrusting inbegrepen zijn, maar dat de kosten voor het aanpasbare hondengedeelte apart worden berekend. Hierin zijn namelijk heel veel mogelijkheden zoals de tekening hier naast laat zien, en deze zijn uiteraard sterk afhankelijk van de wensen van de koper.

Like dit artikel
Tweet dit artikel