Ford dealers zullen toch verstuivers van Transit gaan controleren

ford-transit-2012

Problemen rond de Ford 2.2 TDCi motor nog niet helemaal opgelost?

SOESTERBERG – De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) is druk in de weer geweest met Ford Nederland vanwege het eerder besproken mankement aan de Ford Transit motoren.

Er is inmiddels voorzien in een software-update van het motormanagement maar dat is mogelijk nog niet het enige dat voor de oplossing van het probleem nodig is. Bij de betrokken campers is er namelijk mogelijk schade aan de verstuivers ontstaan. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben.

De NKC pleit er daarom voor dat de Ford dealers de verstuivers van de campers gaan controleren. Wie zich tot nu toe echter bij de Ford dealer meldde, kreeg wel eens te horen dat dat niet nodig is. Van één camperaar is bekend dat de motor van zijn camper het 2 weken daarna toch begaf. De NKC heeft Ford Nederland nu zover gekregen dat het dealernetwerk toch wordt geïnformeerd dat het controleren van verstuivers van campers met een 2.2 TDCi-motor wel degelijk van nut kan zijn. De toezegging daarover komt van Ford-woordvoerder Sebastiaan van de Pol: “Dat moeten we niet hebben. Als klanten bij de dealer komen met de vraag of de verstuivers kunnen worden getest, moet de dealer aan deze wens voldoen”.

Slecht werkende verstuivers kunnen tot desastreuze gevolgen leiden. Hierdoor kan er namelijk een gat in een zuiger ontstaan waardoor de motor onherstelbaar kan beschadigen. Slecht functionerende verstuiver dienen daarom zo snel mogelijk te worden vervangen. Volgens de NKC kost de vervanging van de motor ongeveer 8.500 euro terwijl een controle van de verstuivers enkele honderden euro’s zou moeten kosten. Ook meldt de NKC dat dit campers betreft met een 2.2 TDCi motor van Ford, met de bouwjaren 2006 tot en met 2011.

De Ford dealers worden via een nieuwsbulletin op de hoogte gebracht van deze nieuwe richtlijn. De reden dat het euvel zich uitsluitend voor lijkt te doen bij campers en niet bij gewone Transits ligt mogelijk in het feit dat veel campers in de winter langere tijd stilstaan.

Zie ook: Ford gaat software van Transit updaten.

Bron: NKC

Like dit artikel
Tweet dit artikel