Ford gaat software van Transit updaten

Ford Transit 2,2 TDCi

Software update voor Transit 2,2 TDCi motoren

ZOETERMEER – Camperaars die met een Ford Transit 2,2 TDCi uit de bouwjaren 2004 t/m 2011 rond rijden, hebben er ongetwijfeld al over gehoord. Er schijnt iets niet helemaal in orde te zijn met de software van het motormanagement waardoor de motor vast kan lopen.

Gedupeerde Transit bezitters voeren hier al enkele jaren een verhitte discussie met Ford over, tot dusver zonder bevredigend resultaat. Daar lijkt nu verandering in te komen. Zowel de NKC als Reisemobil International melden dat Ford voor een update van de software van het motormanagement gaat zorgen.Er wordt bij Ford hard gewerkt aan een update, die het vroegtijdig vastlopen van deze dieselmotoren moet verkleinen. Dat was ook hard nodig, want deze motoren liepen zelfs bij geringe kilometerstanden al kans op problemen met de verstuivers, met mogelijke vastlopers tot gevolg.

Het is nog niet precies bekend wanneer deze update beschikbaar komt. Eigenaren van een Ford Transit 2,2TDCi uit de genoemde bouwjaren kunnen op de speciale website van Ford middels het invoeren van hun chassisnummer zien of hun camper voor deze update in aanmerking komt.

Volgens de NKC, die een woordvoerder van Ford interviewde, moeten eigenaren ook de andere adviezen die gegeven zijn opvolgen: geen vervuilde brandstof tanken, de camper alleen met een volle tank stallen en zorgen voor tijdig en correct onderhoud waarbij het met name van belang is dat het brandstoffilter tijdig wordt vervangen door het juiste type.

Correct onderhoud is ook belangrijk in verband met de coulance, die Ford heeft toegezegd. Die coulanceregeling is alleen van toepassing als de camper geheel volgens het voorschrift is onderhouden. Dat hoeft niet per se bij de Ford dealer te zijn geweest, zolang het maar wel aantoonbaar volgens het onderhoudsboekje is uitgevoerd. Ford gaat ieder geval individueel bekijken.

Bron: NKC.

Like dit artikel
Tweet dit artikel