Ford introduceert langere versie Nugget buscamper

Ford Nugget Plus buscamper

Ford introduceert langere versie Nugget buscamper

ZOETERMEER – Sinds 2012 bouwt Westfalia de Ford Transit Custom Kombi om tot de bekende Nugget buscamper. Op de komende editie van de CMT in Stuttgart zullen beide merken een langere versie van de Ford Nugget presenteren.

Voor deze versie maakt Westfalia gebruik van de Ford Transit Custom Kombi 340 L2. Deze heeft een langere wielbasis waardoor er meer ruimte is voor extra uitrusting.

Ook krijgt de Ford Nugget Plus, zoals de versie met de 367 millimeter langere wielbasis gaat heten, een nieuw verhoogd dak. Dankzij de extra lengte is er nu achterin de camper voldoende ruimte voor een ingebouwd en afgeschermd toilet. Aan de linkerzijde, tegenover het toilet en net achter de hoekkeuken, is bovendien nog een opklapbare wastafel ingebouwd.

Verder biedt de langere versie van de Nugget dankzij de veranderde indeling van de achterzijde ook beduidend meer kastruimte. Ook in de Plus-versie biedt de Ford Nugget 5 gehomologeerde zitplaatsen, waarvan er 2 met geïntegreerde Isofix bevestigingen voor kinderstoeltjes zijn uitgevoerd.

De Ford Nugget Plus wordt geleverd met een 2 liter dieselmotor waarbij kopers kunnen kiezen uit de 130 pk en 170 pk uitvoering. Voor beide uitvoeringen is ook een 6-traps automatische versnellingsbak leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel