Ford Nugget Plus volgend seizoen ook met hefdak leverbaar

Ford Nugget Plus met hefdak

Ford Nugget Plus volgend seizoen ook met hefdak leverbaar

Ford blijft het Nugget-programma uitbreiden. Vorig jaar werd de Big Nugget aan het programma toegevoegd. Komend modeljaar biedt Fordt ook de Nugget Plus met hefdak aan.

Deze langere versie van de Ford Nugget, die op basis van de Transit Custom wordt gebouwd, heeft normaal gesproken een verhoogd dak. Optioneel kan dit straks worden vervangen door een hefdak

Tot 7% minder brandstofverbruik

Dit hefdak komt dus niet op, maar in plaats van het verhoogde dak. De Ford Nugget Plus biedt vanwege het bed in het hefdak dan ook meteen slaapruimte voor vier personen. Uiteraard heeft een hefdak zijn beperkingen tijdens de koudere jaargetijden maar de camper heeft daardoor ook een geringere hoogte. Hierdoor wordt de luchtweerstand en dus ook het brandstofverbruik een stuk (ca 7%) lager. Ook de Ford Nugget Plus wordt door Westfalia Mobil vervaardigd. De buscamper kan naar verwachting vanaf november worden besteld en wordt dan in het eerste kwartaal van 2021 geleverd.

Het slaapgedeelte in het hefdak heeft in iedere zijkant ramen met muskietengaas en is uitgerust met dimbare LED-leeslampen. Het dakpaneel van het hefdak is gemaakt van massieve composietplaat met schuimisolatie. Bovendien is het niet alleen verkrijgbaar in alle carrosseriekleuren en maar kan het ook in een afwijkende kleur worden geleverd. Het polyester tentdoek aan de zijden van het hefdak is schimmelwerend, brandvertragend en duurzaam.

Je kunt het tweepersoonsbed in het hefdak overdag opklappen om meer binnenruimte te realiseren. De stahoogte achterin de camper bedraagt dan maar liefst 2,40 meter. Met het dak neergeklapt is de hefdak-versie van de Nugget Plus 2,09 meter hoog. Ook de Ford Nugget Plus met hefdak biedt de mogelijkheid om dakdragers te plaatsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel