Fraai ingerichte Swift Monza is geslaagde combinatie tussen MPV en buscamper

Swift Monza buscamper

Fraai ingerichte Swift Monza is geslaagde combinatie tussen MPV en buscamper

Het is bijna een ongeschreven wet bij buscampers. De kleinste modellen hebben een piepklein keukenblokje aan de linkerzijde, de grote modellen hebben een wat volwaardiger keukenblok aan de rechterzijde.

De Britse caravan- en camperproducent Swift introduceert de Monza buscamper. Ook dit is een wat kleiner model, maar dan met een volwaardig keukenblok én een opvallend grote tafel.

Geslaagde combinatie

De vijf meter lange Swift Monza moet de eigenschappen van een ruime MPV combineren met die van een compacte buscamper. Daar is Swift zo te zien wonderwel in geslaagd.

Om misverstanden te voorkomen: de camper op de foto’s is voor de Engelse markt gebouwd, waar men links rijdt. Als deze camper naar het Europese vasteland zou worden geëxporteerd – en dat is nog maar de vraag – dan al het interieur gespiegeld worden zodat de keuken aan de linkerzijde zit.

Fraai interieur

De afwerking van het interieur is opvallend fraai. Dat is in ‘automotive’ stijl uitgevoerd, maar zodanig dat dit ook een heel luxe uitstraling heeft. De meubels hebben afgeronde hoeken en fraaie kleurcombinaties.

Indeling

De Monza heeft een verschuifbare achterbank, die op rails is gemonteerd, en plek voor drie niet al te grote personen biedt. Voor die bank is de mogelijkheid voor een behoorlijk grote eettafel. Zo groot, dat je hier prima met 4 à 5 personen aan kunt eten. Een zeldzaamheid voor een camper van dit formaat. De achterbank kan zoals gebruikelijk worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed, met een formaat van 205 x 111 cm. Onder het hefdak is een slaapruimte van 189 x 110 cm, die eveneens geschikt is voor twee personen.

Ook heeft de Swift Monza een behoorlijk goed uitgerust keukenblok, mét bovenkastjes, eveneens vrij zeldzaam in dit formaat. Het modern ogende keukenblok heeft een tweepits kookplaat, spoelbak, kraan, 42-liter koelkast en – typisch Engels – een klein oventje. Wie liever buiten kookt, kan gebruik maken van de extra gasaansluiting.

Een badkamer is er niet, wel is er een los chemisch toilet. Aan de achterzijde van het keukenblok – de Monza heeft twee schuifdeuren – bevindt zich een aansluiting voor een buitendouche.

Compleet

De Monza is standaard uitgerust met een 95 Ah accu. Deze kan ook door middel van het 100 Watt-zonnepaneel wordt opgeladen. Ook is de camper voorzien van een dieselverwarming, een schoon- en vuilwatertank van elk 40 liter en een elektrisch bedieningspaneel met USB-laadaansluitingen.

Swift bouwt de Monza op een Ford Tourneo Custom (de luxe personenversie van de Transit) in de Titanium. Deze heeft een 128 pk 2,0-liter Ford EcoBlue-motor en handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is er ook een 167 pk motor en automatische transmissie beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel