Fraaie camperunit voor VW Amarok

Gehocab

Gehocab ontwikkelde fraaie camperunit voor de Amarok

ZOETERMEER – Afzetunits voor pickups hoeven absoluut niet altijd het bekende blokkendoosachtige uiterlijk te hebben, laat Gehocab uit het Duitse Evessen zien met het nieuwe model Kora.

De mensen achter dit jonge bedrijf zijn Dr.-Ing. Ulrich Gehrke-Hoog, zijn vrouw Saskia Hoog en designer Moritz Seifert. Zij droomden van een offroad camper met een elegante afzetunit en veel comfort, en besloten die te gaan ontwikkelen voor de Volkswagen Amarok pick-up.

Het design speelde al vanaf het begineen belangrijke, zo niet doorslaggevende rol bij het ontwerp van de Kora. De mensen van Gehocab ontwikkelenden een camper die een lengte van 5,98 m heeft, 2,14 meter breed en 2,93 m hoog is. De afzetunit is geheel dubbelschalig uitgevoerd en heeft een kern van 15 mm Aramide. Het ontwerp is afgestemd op dat van de Amarok en heeft een typisch automotive uiterlijk met vlak ingelegde vensters. Door de toepassing van moderne, lichtgewicht materialen zoals carbon fiber is het gewicht aanzienlijk beperkt en bedraagt in rijklare toestand slechts 560 kilo. De tankdop en voorste bevestigingsbeugels zijn keurig weggewerkt achter voorgevormde kunststof panelen. Aan de bijrijderszijde is een 325 cm lange luifel gemonteerd. Deze is keurig in de afzetunit ingebouwd en wordt met een klep aan het zicht onttrokken.

VW Amarok camper interieurHet interieur kenmerkt zich door lichte kleuren en een strakke lijnvoering. Er is een overdaad aan licht, de 196 cm lange woonruimte wordt overdag aangenaam verlicht door de in totaal 12 vensters en 2 dakluiken. Zodra het donkerder wordt, kun je het aanvullen met indirecte verlichting.

De achterklep kun je over de gehele breedte openen en biedt de achterin de camperunit gemonteerde zithoek een overdaad aan licht en lucht. De stoel van de bijrijder is in hoogte verstelbaar en draaibaar en kan zodoende ook worden gebruikt  om zittend te koken aan de keuken die aan de rechterzijde van de unit is gemonteerd. De hoekkeuken is voorzien van een compressorkoelbox in lade en een oven, en heeft een bergruimte van  maar liefst 145 x 80 cm.  Tegenover de douche bevindt zich de douche/toilteruimte van 90 x 110 cm.

Gehocab indelingIn de alkoof boven de cabine kun het 140 cm brede bed zo nodig verlengen van 1,95 naar 2,10 m. Dat gaat wel ten koste van wat ruimte in de legkast. De zitgroep kan eventueel worden omgebouwd zodat daar een derde slaapplaats van 200 x 70/130 cm beschikbaar is.

Totaal biedt de Kora zo’n 500 liter bagageruimte, waarbij er met de lange bergvakken ook rekening gehouden is met visseres en skiërs. Onder de bodem bevindt zich nog een extra bergruimte van ca 20 cm hoogte.

De 4 Li-Ion accu’s en zonnepanelen moeten er voor zorgen dat je met de Kora zo’n 4 dagen onafhankelijk van het stroomnet kunt kamperen. Verder is er een watertank van 140 liter aanwezig alsmede een grijswatertank van 40 liter en zwartwatertank van 100 liter.

Al deze luxe heeft natuurlijk zijn prijs. De Gehocab is in standaard uitvoering leverbaar vanaf 77.500 euro. Dat is nog zonder de Amarok en eventuele BPM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel