Frankia bouwt halfintegraal camper op Mercedes Sprinter

Frankia M-line T6400

Frankia bouwt halfintegraal camper op Mercedes Sprinter

Heel langzaam is Mercedes haar marktaandeel bij de basisvoertuigen voor campers aan het uitbreiden. Er zijn steeds meer merken die naast de bekende leveranciers van onderstellen zoals Fiat, Ford en Renault ook een Mercedes onderstel gebruiken voor hun campers.

Dat geldt ook voor Frankia. Dit merk bouwt al integraal campers op basis van de Mercedes Sprinter, maar bouwt er binnen deze M-Line nu ook een halfintegraal camper mee.

Frankia maakt voor de M-Line T 7400 alleen gebruik van de zogenaamde trekkop. Dat is alleen het voorste gedeelte. Daarachter bouwt Frankia haar eigen ladderframe. De Sprinter is leverbaar met voorwielaandrijving naar Frankia kiest er bewust voor om deze camper te voorzien van achterwielaandrijving. Het is geen camper die je met een gewoon B-rijbewijs mag besturen, de MTM bedraagt namelijk 5300 kilo. Opvallend, omdat het geen bijzonder grote camper zodat je zou verwachten dat die een MTM van 3500 kilo zou hebben. Vanwege het gewicht is de achteras dan ook voorzien van dubbele achterbanden. Omdat deze netjes in de wielkasten zijn weggewerk valt het niet meteen op dat je met zo’n zware camper te maken hebt. De camper is overigens 230 cm breed en 315 cm hoog.

De campers is voorzien van een dubbele bodem, waarboven in de gehele woonruimte nog een stahoogte van 198 cm overblijft. Daardoor kun je ook nog goed staan in de zithoek, vlak achter de voorstoelen. Frankia heeft die riante hoogte overigens ook goed benut door middel van het plaatsen van extra veel bovenkastjes en extra veel bergvakken bovenin. Het interieur van de camper biedt met name voorin een prima ruimte indruk omdat Frankia daar 2 grote zijramen en een panoramaraam heeft geplaatst.

In de cockpit zien we uiteraard het moderne dashboard van de Sprinter, met groot touchscreen en de optionele MBUX spraakbesturing. De wagen is standaard uitgerust met draaibare SKA-stoelen waarvan je de hoogte, helling en lengte van de zitting kunt verstellen.

De indeling is zoals je bij de meeste halfintegraal campers van dit formaat ziet: de draaibare voorstoelen kunnen bij de zitgroep worden gebruikt. Daarachter zien we aan de linkerzijde een hoekkeuken.. Daarachter komt de toilet/wasruimte. Achterin de camper bevindt zich het slaapgedeelte. De T7400 GD heeft daar enkele bedden, de QF heeft een elektrisch verstelbaar queensbed. Het interieur is afgewerkt in donker houtdecor met lichte kastfronten.

Uiteraard zal ook deze camper eind augustus te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel