Frankia ontwerpt eerste buscamper

Frankia FutureConcept buscamper

Frankia ontwerpt eerste buscamper

Ontwerpers vinden het vaak het mooiste om met een blanco vel papier te kunnen beginnen. Bij Frankia hebben ze nooit buscampers gebouwd. Hier hadden de ontwerpers dus inderdaad de kans om met een blanco vel te beginnen.

Daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt. De eerste afbeeldingen die Frankia heeft vrijgegeven zien er veelbelovend uit. De ontwerpers hebben gekozen voor de langste versie van de nieuwe Mercedes Sprinter. Een bijzondere keuze.

Combinatie buscamper en integraal camper

Op zich sluit de keuze voor deze 7 meter lange bestelbus natuurlijk mooi aan bij de campers die Frankia al jaren bouwt. Hier gaat de voorkeur meestal uit naar een wat grotere camper. Frankia maakt ook relatief veel integraal campers. Door te kiezen voor een lange versie van de Mercedes Sprinter dat voorzien is van een extra hoog verhoogd dak, konden de ontwerpers een interieur voor een buscamper ontwerpen, dat ook wel wat weg heeft van een integraal camper heeft.

Loungehoek

Er is in deze buscamper ruimte voor een heuse loungehoek. Deze is multifunctioneel uitgevoerd, met een vrijstaande tafel en een riante bank. Aan de tegenoverliggende zijde kan er nog een bescheidener bank worden gecreëerd. Deze kun je eenvoudig ombouwen tot een tweepersoonsbed. Ook is er een bergruimte gemaakt voor beddengoed. Ook op andere plaatsen in de camper zijn een aantal slimme bergplaatsen gecreëerd. Zo kunnen de campingmeubelen bijvoorbeeld in de verhoogde vloer onder de zithoek worden opgeborgen. Ook langs de wanden van de loungehoek is de nodige bergruimte.

Indeling

De loungehoek neemt het grootste deel van het interieur in beslag. Iets meer naar voren bevindt zich de keuken, die aan beide zijden van de camper is gebouwd. Voor de keuken bevindt zich de badkamer en toiletruimte. En daar weer voor zijn 2 stoelen voor de passagiers, verplaatsbaar gemonteerd op rails in de vloer. Helemaal voorin bevinden zich uiteraard de normale voorstoelen. Het meubilair van de Frankia buscamper heeft geen enkele houtdecoratie. De kastfronten van de bovenkastjes zijn matwit. Andere delen zijn voorzien van een decoratie die op natuursteen lijkt.

FutureConcept

Frankia noemt het nieuwe ontwerp “FutureConcept”. Het concept is ontwikkeld door het Frankia ontwikkelingsteam onder aanvoering van teamleider Marco Steinlein in samenwerking met ontwerpbureau GMK uit Bayreuth. Het zal voor het eerst te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf. Hier kunnen de bezoekers een eerste indruk krijgen in een zogenaamde FutureBox. Onder het motto “Ervaar de toekomst” kunnen bezoekers kunnen bijvoorbeeld de in het voertuig gebruikte materialen zien en voelen. Met een VR-bril krijgen ze de mogelijkheid om een 360°-animatie van het voertuigconcept te zien en een virtuele rondleiding te nemen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel