Frankia Yucon: premium buscamper met loungebank

Frankia Yucon buscamper

Frankia’s Yucon: premium buscamper met loungebank

De Duitse camperfabrikant Frankia bouwt voornamelijk grotere campers in het hogere prijssegment. Omdat buscampers steeds populairder worden heeft ook Frankia er eentje ontwikkeld.

Frankia is een premium camperbouwer. Dit moest dus wel iets bijzonders worden. En dat is prima gelukt. De Yucon buscamper die Frankia op basis van de Mercedes Sprinter bouwt, ziet er niet alleen prachtig uit maar heeft ook een gedurfde, bijzondere indeling.

De Frankia Yucon is er ook in een lengte van 6 meter met een vrij normale indeling, maar de één meter langere Yucon 7.0 heeft een indeling waarin je bijna zou denken dat je in een integraal camper zit. Dat was ook het streven van Frankia.

Achterin zien we een fraaie loungezit met daarnaast een groot wandmeubel. Daarvoor bevindt zich de keuken. Achter de bestuurdersstoel bevindt zich de gecombineerde was/toiletruimte. Het toilet en de wastafel kun je wegklappen zodat er genoeg ruimte is om te douchen. Daarnaast, dus aan de rechterzijde, bevinden zich rails waarin je extra zitplaatsen aan kunt brengen.

Het grote onderscheid tussen deze ‘microliner’ zoals Frankia hem noemt en een integraal camper merk je wanneer je gaat slapen. De Yucon 7.0 heeft namelijk geen vast bed of hefbed boven de voorstoelen. Dat is op zich ook helemaal geen issue want je kunt de bank van de loungezit heel eenvoudig ombouwen tot een tweepersoonsbed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel