Frankrijk blijft in trek als vakantieland

kampeerzaken.nlElf miljoen Nederlanders gaan er dit jaar één week of langer op zomervakantie. Dat aantal is door de crisis en het lage consumentenvertrouwen ongeveer eeh half miljoen lager dan vorig jaar. Van deze elf miljoen vieren ruim drie miljoen vakantiegangers vakantie in eigen land.

 

Bijna 8 miljoen landgenoten kiezen voor een buitenlandse vakantiebestemming. Frankrijk is, ondanks een lichte daling, voor de Nederlandse vakantieganger nog steeds de favoriete bestemming voor de zomervakantie.


 

Favoriete vakantielanden

Net als vorig jaar zijn ook betaalbare, zonzekere bestemmingen als Turkije en Spanje deze zomer in trek. De top 5 zomer- vakantiebestemmingen met reizigersaantallen:

 

1. Frankrijk 1.510.000

2. Spanje 950.000

3. Duitsland 950.000

4. Italië 655.000

5. Turkije 600.000

 

De grootste stijgers dit jaar zijn: Turkije (+10%), Spanje (+10%), Kroatië (+21%) en Egypte (+28%). De grootste dalers dit jaar zijn Tsjechië (-22%), België (-17%) en Griekenland (-13%).

Kamperen

kampeerzaken.nlVoor bijna 3.5 miljoen Nederlanders blijft een kampeervakantie favoriet, waarvan er volgens een schatting van de De ANWB 2,4 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland. In eigen land zullen iets meer dan 1 miljoen Nederlanders gaan kamperen.

 

Daarbij zal het weer natuurlijk een grote rol spelen: bij minder goed weer zullen de kampeerders die nog niet geboekt hebben er voor kiezen om hun vakantie in het buitenland door te brengen. Ook onder de Nederlandse kampeerder is Frankrijk de favoriete bestemming, 40% van alle buitenlandse kampeervakanties zal hier worden doorgebracht. Maar ook Duitsland, Italië en België zijn populair.

 

Bron: ANWB

Like dit artikel
Tweet dit artikel