Frans design van 3C Cartier op basis van de MAN TGE

3C Cartier design camper

Frans design van 3C Cartier

De nieuwe MAN TGE bedrijfswagen, die ook door Knaus als basisvoertuig wordt gebruikt, is qua techniek zo goed als gelijk aan de nieuwe VW Crafter maar heeft een veel markanter uiterlijk.

Dat uiterlijk was voor de polyester-kunstenaars van het Franse bedrijf 3C Cartier inspiratie genoeg om een prachtige designcamper te bouwen.

Dat doet 3C Cartier, dat helemaal gespecialiseerd is in maatwerk campers, al vaker. Het merk staat dan ook bekend om de geraffineerde combinatie van ambachtelijk handwerk, moderne techniek en een vooruitstrevend “made in France” design. François-Xavier Fousse, die het bedrijf in 2005 overnam, heeft na die overname vooral heel veel aandacht besteed aan het design-element van de door zijn bedrijf gebouwde campers.

Ook voor deze nieuwe ‘Imagine’ halfintegraal camper heeft 3C Cartier een opbouw uit één geheel, een zogenaamde monocoque, gebouwd. Dat is ook min of meer het handelsmerk van 3C Cartier. De stijl van de camper is opvallend en is een gedurfde combinatie van art deco-, bio- en automotivedesign. De wanden zijn geïsoleerd met 35 mm dik PU-schuim, de bodem met 45 mm dik isolatiemateriaal. De watertank en afvalwatertank zijn vorstvrij ingebouwd in de dubbele bodem.

Uiteraard zal ook in het interieur qua design aan niets ontbreken, maar daar zijn nog geen beelden van vrijgegeven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel