Functionele maar veelzijdige campermodule van Alpvan

Alpvan CTB Modul V2.0 campermodule

Functionele maar veelzijdige campermodule van Alpvan

Het Duitse Alpvan heeft met de CTB Modul V2.0 een nieuwe meubelmodule voor campers ontwikkeld, die behoorlijk afwijkt van de modules die tot dusver op de markt verkrijgbaar zijn.

Wat deze meubelmodule uniek maakt, is dat hij niet op de gebruikelijk manier in het achterste deel van de camper geplaatst wordt. De module van Alpvan staat namelijk in de lengte van de camper. Dat maakt hem naar eigen zeggen flexibeler en veelzijdiger.

Puur functioneel

De basiselementen zijn vervaardigd uit staal en op maat gesneden met CNC-lasersnijtechnologie. De functionaliteit straalt er dan ook vanaf. Op het eerste gezicht lijkt de constructie van de CTB Modul V2.0 op een handig opbergrek met zitgelegenheid. De meubelmodule is echter slim ontworpen en bestaat uit een 1,20 meter hoog frame waarop de drie delen rusten. Bovendien is de module volledig aanpasbaar aan de wensen van de gebruiker.

Dat maakt de Alpvan CTB Modul V2.0 ideaal voor mensen die hun bestelwagen voor een kortere periode tot camper willen ombouwen. De module biedt een praktische en eenvoudige manier om een bed of zitplaatsen met tafel in te bouwen zonder al te veel gedoe. En aan het eind van de reis kun je de module weer gemakkelijk verwijderen. Het (de)monteren gaat door middel van 6 schroeven en is dus in een handomdraai gedaan.

Makkelijk te (de)monteren

De CTB Modul V2.0 is een uitgebreid meubelmodule die bestaat uit drie delen die gemakkelijk naar beneden te klappen zijn. Het resultaat is een bed of een zitgelegenheid met een tafel. Na gebruik kan het module weer worden ingeklapt en kan de laadruimte van de camper weer gebruikt worden. De meubelmodule is volgens de fabrikant geschikt voor verschillende soorten bestelwagens. Dankzij de meegeleverde adapterplaten is de meubelmodule gemakkelijk te installeren en demonteren. En, wat de module ook bijzonder maakt: in veel gevallen kun je de module gewoon opklappen en dan in de bestelwagen laten zitten. Het grootste gedeelte van de laadruimte is dan gewoon beschikbaar.

Slapen, zitten en eventueel ook koken

De module is niet alleen geschikt voor slapen en zitten, maar kan ook gemakkelijk worden aangepast voor andere toepassingen. Gebruikers kunnen optioneel bijvoorbeeld ook een kookplaat plaatsen. Alpvan biedt ook een uitgekiende oplossing voor de opbergruimte onder het bed. Die bestaat uit een soort van uitschuifbaar plateau waarmee je de kunststof opbergkratten in een handomdraai naar achteren schuift.

De Alpvan CTB Modul V2.0 is beschikbaar voor een prijs van 3.220 euro. De set adapterplaten kost 610 euro. Er zijn adapterplaten beschikbaar voor verschillende voertuigen, waaronder de VW T5 en T6 Multivan, Ford Transit Custom, Opel Vivaro B Cargo en meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel