Fusie tussen BOVAG en FOCWA definitief, FOCWA houdt op te bestaan

Fusie tussen BOVAG en FOCWA definitief, FOCWA houdt op te bestaan

Fusie tussen BOVAG en FOCWA definitief, FOCWA houdt op te bestaan

Eind vorige week, op 31 maart, werd bekendgemaakt dat de voorgenomen fusie tussen de brancheorganisaties BOVAG en FOCWA definitief is. Nadat de Ledenraad van FOCWA akkoord was gegaan met de fusie, houdt FOCWA nu op te bestaan.

De 750 bij de FOCWA aangesloten bedrijven worden ondergebracht bij de relevante afdelingen van BOVAG, waaronder BOVAG Schadeherstelbedrijven, BOVAG caravan- & camperbedrijven en BOVAG autowas/poetsbedrijven.

Krachten bundelen

De fusie tussen BOVAG en FOCWA komt voort uit de vraag van leden om de krachten te bundelen in de belangenbehartiging en om zo veel mogelijk met één stem te spreken richting politiek en opdrachtgevers. Volgens algemeen voorzitter Han ten Broeke van BOVAG hebben brancheverenigingen in een branche waarin de technische ontwikkelingen snel gaan, de noodzaak tot verduurzamen steeds groter wordt en de verhoudingen aan het schuiven zijn, de verantwoordelijkheid om te kijken hoe ze de beste toegevoegde waarde voor leden kunnen leveren. Door de fusie bundelen BOVAG en FOCWA de krachten, zodat bedrijven in de schadeherstelbranche verzekerd blijven van goede ondersteuning en belangenbehartiging.

Naam FOCWA verdwijnt

Om als één sterke organisatie naar buiten te treden, verdwijnt de naam FOCWA nu. De nieuwe BOVAG-leden krijgen de komende weken volop hulp bij de overgang naar het BOVAG-lidmaatschap. De uitgebreide afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven staat onder leiding van branchemanager Stephan Griffioen, die de afgelopen maanden zowel bij BOVAG als bij FOCWA heeft meegedraaid. Tijdens de ALV van de afdeling op 19 april wordt een nieuw bestuur gekozen.

Over BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van zo’n 8.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden en biedt ook een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. Met de toevoeging van de 750 bedrijven uit de schadeherstelsector stijgt de omzet van de bij BOVAG aangesloten bedrijven van ongeveer 90 miljard naar 91,5 miljard euro. De aangesloten bedrijven bieden werk aan ongeveer 7.500 mensen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel