Ga je voor het eerst een camper kopen? Doe mee aan de NKC Camperestafette!

NKC Camperestafette!

Ga je voor het eerst een camper kopen? Doe mee aan de NKC Camperestafette!

Wie op zoek is naar zijn of haar eerste camper en door de bomen het bos niet meer ziet, kan ook de hulp van de NKC inroepen. Samen met de Erwin Hymer Group organiseert de NKC de Camperestafette.

Bij de NKC Camperestafette wordt een aantal aspirant camperaars in de gelegenheid gesteld om  negen dagen vier verschillende campersoorten te proberen.

Want er zijn best wel veel verschillende soorten campers, en die zijn er ook nog eens in allerlei soorten en uitvoeringen. Dat maakt de keus voor beginnende camperaars ontzettend lastig. Een optie is dan om eerst een camper te huren en zo te ervaren hoe deze bevalt. Maar als je alle types wilt proberen ben je wel even bezig. Vandaar de NKC Camperestafette, waar je de kans krijgt om de vier populairste campertypes te testen in negen dagen. Bovendien hoeft je daar niet eens voor te betalen.

NKC Camperestafette

De eerste NKC Camperestafette vindt plaats van 13 tot en met 21 september 2021. Er is dan plek voor in totaal acht deelnemers. Deze mogen in duo’s negen dagen door Friesland trekken om de vier verschillende campertypes te proberen en zo te ontdekken welk type camper het best bij hen past.

Ze volgen een door de NKC uitgezette route, die ze afzonderlijk rijden en waarbij ze onderweg diverse bezienswaardigheden en attracties aandoen.

De deelnemers wisselend daarbij iedere twee dagen van campertype. Op die manier hebben ze aan het eind van hun trip een heel aardige indruk van de voor- en de nadelen van de alkoof, integraal, halfintegraal camper en de buscamper. De belevenissen van de deelnemers en hun zoektocht naar de ideale camper worden vastgelegd in tekst, foto’s en videobeelden. Deze content zal de NKC gebruiken om andere (aspirant) camperaars te informeren en te inspireren.

Campersoorten

De vier soorten campers die de deelnemers mogen proberen zijn een buscamper, halfintegraal camper, integraal camper en alkoof camper. De Erwin Hymer groep heeft hiervoor respectievelijk een Bürstner Eliseo C 641, Dethleffs Just 90 T 6812 EB, Hymer BMC-I 580 en een Sunlight A 70 ter beschikking gesteld.

Aanmelden

Iedereen die voor het eerst een camper gaat kopen, kan zich aanmelden via de website van de NKC. Zoals hierboven al wordt verteld, is het aantal mensen dat deel kan nemen, in deze editie beperkt tot acht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel