Garmin Camper 1090: navigatiesysteem in XL-formaat

Garmin Camper 1090 navigatiesysteem

Garmin Camper 1090: navigatiesysteem in XL-formaat

Grote displays zijn helemaal in, als je ziet wat er in de nieuwste automodellen wordt ingebouwd. Navigatiespecialist Garmin wil daarin uiteraard niet achterblijven en introduceert het nieuwe Camper 1090 navigatiesysteem.

Dat beschikt niet alleen over specifieke navigatiefuncties voor het rijden met de camper en caravan, maar ook over een 10-inch display. Dat is qua formaat vergelijkbaar met een iPad.

Hiermee is de Camper 1090 ook meteen het grootste navigatiesysteem binnen de Camper-serie. Het edge-to-edge touchscreen display van de Camper 1090 is helder en heeft een hoge resolutie, zodat je alle belangrijke informatie duidelijker dan ooit tevoren kunt zien. Bovendien kun je het display van de Camper 1090 zowel horizontaal als verticaal gebruiken.

René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland: “Het extra grote display van de Camper 1090 maakt het voor bestuurders gemakkelijk om de navigatiedetails te zien die tijdens de reis van belang zijn. Of je nu met je gezin door je favoriete natuurgebied rijdt of aan een groter avontuur over de grenzen begint, bestuurders hebben nu een scherp, responsief display dat is afgestemd op het rijden met een camper, caravan of trailer.”

Navigatie voor campers en caravans

Uiteraard biedt de Garmin Camper 1090 alle essentiële functies van de huidige Camper-modellen van Garmin. De speciale camper-navigatie houdt bijvoorbeeld rekening met de grootte en het gewicht van de camper, caravan of trailer om zo een passende route uit te zoeken. Het systeem geeft ook waarschuwingen voor naderende gevaarlijke situaties zoals scherpe bochten en steile hellingen.

Kaarten van heel Europa

Garmin levert de Camper 1090 met kaarten van heel Europa. Kaarten van andere delen van de wereld zoals Noord- en Zuid-Amerika2 Midden- en Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen gebruikers gratis downloaden op garmin.com/express. De ingebouwde Wi-Fi vereenvoudigt het downloaden van kaart- en software-updates aanzienlijk.

Bleutooth en voice assistant

Ook biedt de Garmin Camper 1090 diverse functies die het rijgemak en de veiligheid verhogen. Zo heeft hij bijvoorbeeld de mogelijkheid om hem als Bluetooth carkit te gebruiken en maakt de verbeterde Garmin het bedienen van het apparaat nog eenvoudiger en kunnen bestuurders het apparaat bedienen terwijl ze hun handen aan het stuur houden.

Toeristische informatie

Navigatiesystemen zijn tegenwoordig ook een complete toeristische database. De Garmin Camper 1090 biedt ook inzicht in beoordelingen en tips van Tripadvisor, een overzicht van de bezienswaardigheden van Foursquare en reisinformatie van iOverlander.

Camperplaatsen en campings

Speciaal voor de kampeerders en camperaars bevat de Camper 9010 ook een database met kampeerplaatsen van ACSI en Campercontact alsmede gratis Trailer’s PARK. Gebruikers kunnen deze makkelijk filteren op faciliteiten als elektrische aansluitingen, douches, internettoegang etc.

Plannen met de Garmin Drive app

Gebruikers kunnen de Camper 1090 ook koppelen aan de Garmin Drive app. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld GPX-bestanden importeren of delen. Ook biedt de Garmin Drive app live informatie over brandstofprijzen, verkeer en weer. Verder kan de Camper 1090 eenvoudig worden gekoppeld aan de Garmin BC 35 draadloze achteruitrijcamera of andere compatibele achteruitrijcamera’s.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel