Garmin Camper 660 LMT-D navigatie voor campers en caravans

Garmin Camper 660 LMT-D

Nieuw Garmin navigatiesysteem voor campers en auto’s met caravan

ZOETERMEER – Met het nieuwe Camper 660 LMT-D navigatiesysteem brengt Garmin een geavanceerd apparaat met een groot beeldscherm van maar liefst 6 inch, speciaal voor campers en auto’s met caravans, op de markt.

Het navigatiesysteem waarschuwt, nadat men de gegevens van het voertuig of de combinatie heeft ingevoerd, niet alleen voor inrijverboden, te smalle of te lage doorgangen en dergelijke obstakels, maar ook voor scherpe bochten. Het systeem kan aan de hand van de gegevens van het voertuig zo de meest geschikte route uitzoeken.

Verder heeft de Garmin Camper 660 LMT-D een grote database met kampeerplaatsen, waarbij je uitgebreid kunt filteren op kenmerken zoals de aanwezigheid van WiFi of een wateraansluiting op de kampeerplek. Het bestand bevat totaal bijna 20.000 campings, waarvan ongeveer 10.000 ACSI campings. Bovendien geeft het navigatiesysteem het hoogteverloop van de route aan zodat de bestuurder bijtijds kan beslissen om een alternatieve route met minder hoogteverschillen te nemen.

De Easy Route Shaping functie maakt het mogelijk om middels een aanraking van de vingers op de kaart de route naar wens te veranderen, mocht er bijvoorbeeld behoefte en/of gelegenheid zijn voor een leuke uitstapje of een tussenstop onderweg.

Het apparaat toont tijdens de rit ook permanent vooraf wat men op de routen tegenkomt, zoals parkeerplaatsen, tankstations en wegrestaurants. De kruisingen en verkeersknooppunten worden in een fotorealistisch vogelvlucht perspectief getoond waarbij de inclusief interactieve rijbaanassistent behulpzaam is bij de keuze van de juiste rijbaan.

Desgewenst kan het navigatiesysteem worden gekoppeld aan de Garmin BC 30 draadloze achteruitrijcamera. De Garmin Camper 660 LMT-D is vanaf eind juni verkrijgbaar en heeft een advieswinkelprijs van 349 Euro inclusief levenslange kaartupdates. De achteruitrijcamera BC 30 kost 169 Euro, als men beide apparaten in één set koopt bedraagt de adviesprijs 449 Euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel