Garmin Camper 780 MT-D navigatie voor camperaars en caravanners

Garmin Camper 780 MT-D navigatie

Garmin Camper 780 MT-D navigatie voor camperaars en caravanners

Garmin introduceert de Camper 780 MT-D, een navigatiesysteem dat speciaal voor camperaars en caravanners is ontwikkeld. Je kunt in de Camper 780 MT-D namelijk de gegevens, zoals lengte, breedte en gewicht van jouw camper of combinatie invoeren.

Hier wordt dan rekening mee gehouden met de routeplanning. Op die manier kom je bijvoorbeeld niet op een weg terecht waar je met jouw camper of caravan niet mag komen, of die vanwege de vele bochten of hellingen niet aan te raden is.

Het Garmin navigatieapparaat biedt camperaars en caravanners ook heel veel aanvullende informatie. Tijdens de rit en planning vooraf krijg je bijvoorbeeld uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de eventuele hellingen en hoogteverschillen onderweg. Tijdens de rit word je ook gewaarschuwd voor spoorwegovergangen, hellingen en dergelijke zaken. Uiteraard word je ook steeds op de hoogte gehouden van de actuele verkeerssituatie. Dat kan op twee manieren: via Garmin Digital Traffic (via DAB+) of de klassieke TMC-verbinding. Daarnaast kun je ook Garmin Drive App op je smartphone installeren en via Bluetooth aan de Camper 780 MT-D koppelen. Dan beschik je behalve over verkeersinformatie ook de actuele weerberichten, informatie over verkeershinder en brandstofprijzen langs de route.

Voorgeïnstalleerde kaarten

Het apparaat heeft voorgeïnstalleerde kaarten van maar liefst 46 Europese landen. Actualiseren gaat eenvoudig via een wifiverbinding. Garmin heeft de kaarten nog verder verbeterd zodat deze optimaal worden getoond op het hoogwaardige beeldscherm en nog overzichtelijker zijn. De Garmin Camper 780 MT-D heeft daarnaast ook een grote database met toeristische informatie en aanbevelingen van TripAdvisor en Foursquare. Uiteraard is er ook veel specifieke informatie voor kampeerders en camperaars aanwezig, zoals de campers en camperplaatsen van ACSI, NKC Campercontact en Trailer’s Park. Je kunt hierbij filteren op voorzieningen en prijzen. Ook zijn er foto’s en aanvullende informatie van de overnachtingsplaatsen en campings aanwezig.

Carkit en achteruitrijcamera

De Garmin Camper 780 MT-D heeft een nagenoeg randloos 7-inch touchscreen. Je kunt het door middel van de Bluetoothfunctie ook als carkit gebruiken. Camperaars zullen het waarderen dat het apparaat ook kan worden gekoppeld aan de Garmin BC 40 achteruitrijcamera​. Wie de Garmin Drive App op de smartphone heeft geïnstalleerd, kan ook e-mailberichten via de Camper 780 MT-D bekijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel